Une Aina Bastholm er nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne. (Foto: Miljøpartiet De Grønne)
Radionyheter

Miljøpartiet De Grønne vil utsette slukkingen av FM-nettet

Også Frp og Senterpartiet har kommet med lignende forslag. Saken behandles i Stortinget tirsdag.

Miljøpartiet De Grønne holdt landsstyre i Narvik i helgen. Landsstyret vedtok søndag å be Stortinget avvente slukkingen av FM-nettet fram til en vet sikkert at dekningen til DAB er god nok, melder NTB.

– Vi har merket oss bekymringene om dårlig DAB-dekning. Det gjelder også i Nordland, hvor FM-nettet skal slukkes først, etter planen om noen uker. Landets varslingsanlegg trenger et fullverdig alternativ før FM-nettet slukkes. Det er også for mye uklarhet om dekningen til havs for kystfisket, sier partiets nasjonale talsperson Une Aina Bastholm.

Senterpartiet har foreslått å utsette den planlagte slukkingen av FM-nettet. Frp har foreslått å stoppe hele stengningen. Disse forslagene skal behandles i Stortinget tirsdag 6. desember.

– De Grønne mener det vil være fornuftig å vente med å slukke FM-nettet inntil videre, før vi vet at overgangen kan skje trygt. Men vi har forståelse for at en eventuell utsettelse vil medføre ulemper for noen aktører, og ber Stortinget se på mulighet for å kompensere dem som blir skadelidende som følge av utsettelsen, sier Bastholm.

Styreleder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund mener det er for sent å utsette den nasjonale FM-slukkingen og at det vil i tilfelle få store økonomiske konsekvenser.

– Alle aktørene, inkludert lokalradio, har nå innstilt seg på at dette skal gjennomføres og har også foretatt, eller er i ferd med å foreta, økonomiske investeringer og iverksatt andre tiltak i relatert til den nasjonale slukkingen, sier Larsen.

Det nasjonale FM-nettet slukkes regionvis, med start i Nordland, den 11. januar. De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM minst til 2022 uansett utfall av stortingets behandling.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar