Studio, Radio Grenland
Radionyheter

Millionoverskudd for Radio Grenland

Ikke mange radiostasjoner kan vise til like bra regnskapstall som Radio Grenland. I 2015 gikk lokalradioen med over 1 milion i overskudd og det er ikke første gangen tallene er bra. 

Driftsresultatet for Radio Grenland AS ble i 2015 på 1,11 millioner kroner, går det fram av årsregnskapet. Dette er en god økning fra året før, da overskuddet var på 902 000 kroner.

Men, regnskapstallene var faktisk enda bedre i 2013, da gikk lokalradioen i Nedre Telemark med 1,16 millioner i overskudd.

Variasjonen i overskudd gjenspeiler seg i omsetningen. Den gikk opp fra 6,76 millioner kroner i 2014 til 6,93 millioner i 2015. Kostnadene er dermed omtrent på samme nivå som året før.

– Radio Grenland er stolt av å levere nok ett solid overskudd, sier daglig leder Geir Friberg.

– Radioen har i lang tid hatt medarbeidere i markedsavdelingen som har jobbet lenge med radio, er faglig dyktige og ikke minst ekstremt kundevennlige, fortsetter Friberg.

–  Radio Grenland har i tillegg dyktige programledere og gode lyttertall med en målgruppe som er populær hos våre annonsører. I 2015 hadde Radio Grenland en liten økning i omsetning på kroner 180.000 til 6,950 mill noe vi er svært fornøyd med, dette kombinert med god kostnadskontroll så kunne vi levere ett resultat på 1,1 mil noe som er en liten økning i forhold til året før, sier han til lokalradio.no.

Bedriften beskrives av eksterne analyser til å ha god lønnsomhet og brukbar soliditet og likviditet. Egenkapitalandelen økte i 2015 til 10,5%. Radio Grenland er en del av Jærradiogruppen.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar