Sittende: Trygve Holtebekk Stående fra venstre: Oddvar Andersen, Olav Lindstølen og Bjørn Olav Karlsen (Foto: Misjonsradioen Grimstad)
Radionyheter

Misjonsradioen utvider sendeområdet i Aust-Agder

Misjonsradioen i Grimstad har slått seg sammen med Misjonsradioen i Arendal og har overtatt nisjekonsesjonen til NB Radio som avsluttet sine sendinger 30. juni.
 – Ja, Misjonsradioen har fått konsesjon på FM 91,6 som tidligere tilhørte NB Radio i Arendal. Vi sender nå 24 timer i døgnet på den frekvensen. Utenom det vi sender fra før på FM 107,7 i Grimstad, sier daglig leder i Misjonsradioen Bjørn Olav Karlsen til lokalradio.no.
Misjonsradioen i Arendal lånte sendetid fra NB Radio og stod uten tilbud, da sistnevnte valgte å avslutte driften på grunn av økonomiske utfordringer.

– Det var mange som var bekymret når NB Radio skulle legge ned og for det ville også berøre Misjonsradioen i Arendal sine sendinger. Vi ønsket derfor å søke på denne konsesjonen for å komme lytterne i møte og når NB Radio også tilbød oss å kjøpe senderutstyret, ja så valgte vi å gjøre dette, sier Karlsen.

Karlsen kan også fortelle at en engasjert lytter har påtått seg å støtte prosjektet økonomisk.

– En lytter ble så glad for dette initiativet at han kontaktet oss med et tilbud om å betale regningen for sendeutstyret, når denne kommer, forteller Karlsen.

Misjonsradioene i Arendal og Grimstad har nå slått seg sammen og sender fra nytt studio i Grimstad på både FM 91,6 og FM 107,7 samt internett. Misjonsradioen har også fått konsesjon på Dab+ for Aust Agder, og vil snart være der også.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar