Aurora, på besøk hos Radio 102. Foto: Radio 102
Radionyheter

Mye lokalt og mye norsk på Radio 102

Lokale artister er godt representert på Radio 102. Det viser en oversikt over de 102 mest spilte låtene på den populære lokalradioen i Haugesund.

– «Conqueror» med Aurora var den mest spilte låten på Radio102 i 2016. Hun er den første norske artisten som topper årslista siden «Kyss meg» med Ford Rekord var mest spilt i 2010. Det opplyser musikksjef Egil Houeland.

Odd Martin Skålnes, opprinnelig fra Kopervik er medkomponist på «Conqueror», og nyttårsaften la Radio 102 ut intervju der Skålnes forteller om «Concueror» og samarbeidet med Aurora.

Skålnes vil nå kun fortsetter i studio ettersom han vil bruke tid på egne prosjekter istedenfor å reise 250 dager i året med Aurora. Artisten fra Os er nr. 33 med «I went too far» og nr. 50 med «Half the world away».

Highasakite sørger for dobbelt norsk i toppen med «Golden ticket» på nr.2 og «Someone who’ll get it» nr. 13. Både Aurora og Highasakite hadde utsolgte konserter i Haugesund i 2016.

«Can’t stop the feeling» med Justin Timberlake er mest stilt internasjonale låt på 3. plass mens Sia er nr. 4 med «Cheap thrills».

Matti Røssland (opprinnelig fra Husnes, bosatt i Haugesund) har den mest spilte låten med norsk tekst idet «Ein benk rett utfor huset» er nr. 5.

– Dette er Røsslands første utgivelse av ny musikk siden 2003. Med seg i duetten har han Kine Nesheim fra Haugesund som også har hatt pause en del år fra musikken, forteller Houeland. Hun er årets siste nr.1 med sin egen «Hål i vingene» som er nr. 34 på Topp102.

Aria (Bjørgen) fra Haugesund er nr. 7 med debutlåten «Cheer me up» mens Blest, det nye bandet til eks-Vampmedlemmene Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland, er nr 8 med «I dine sko». Den er fortsatt på Topp40 og ville vært enda høyere dersom 2016 hadde vart noen uker til.

Til sammen med 51 av låtene, nøyaktig 50% med norske artister der 27 av disse har lokal tilknytning.

Adele er nr. 11 med «Hello», nr. 24 med «Send my love love (to your new lover)» og nr. 35 med «When we were young». Samtlige er fra albumet «25». Disse låtene er til sammen spilt 1085 ganger på Radio102. Til sammenligning er Auroras tre låter på Topp102 spilt 1035 ganger. Bernhoft har også tre låter inne på Topp102, der «Everyone’s a stranger» er høyest plassert på 10 .plass.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar