Andreas Reitan med prisen fra Mini-Hell Foto: Per Magne Moan/Nea Radio
Radionyheter

Nå begynner jakten på Reitans etterfølger

Andreas Reitan gir seg snart som redaktør for Nea Radio og den suksessfulle lokalradioen har startet jakten på en etterfølger. 

Nea Radio har i flere år vært en av landets mest populære lokalradiostasjoner og er også kåret til årets lokalradio. Staben består av ni motiverte ansatte og et 20 talls frilansere med redaksjoner i Holtålen, Røros, Selbu og Stjørdal.

En av ildsjelene i Nea Radio gjennom alle er er mangeårig redaktør Andreas Reitan, som nå gir seg etter over 30 år ved roret. Han fikk i fjor Årets hederspris under Prix Radio for sin lange karriere og går snart inn i pensjonistenes rekker.

Lokalradioen har derfor lyst ut stillingen som redaktør med følgende introduksjon:

– Har du lyst til å lede det redaksjonelle arbeidet i landets største lokalradio utenfor Oslo? Radiokanalen som har som mål å være verdens beste trønderradio søker etter en tydelig, engasjert og faglig dyktig ansvarlig redaktør.

Andreas Reitan er utdannet lærer, men han er også en av de store pionerene i norsk lokalradio. Allerede i 1985 endret han mediefaget ved Peder Morset folkehøgskole i Selbu. Mange av de utviklingshemmede elevene ved skolen hadde problemer med å kunne uttrykke seg skriftlig, men verbalt kunne de måle seg med de fleste andre. De første «radioprogrammene» ble sendt på skolen interne anlegg, seinere samme høst fikk Nea Radio prøvekonsesjon, skriver daglig leder Stian Elverum i Nea Radio i en pressemelding.

Nea Radio ble i 1986 en del av den store nærradiobølgen med konsesjon for Selbu. 31. oktober samme år ble Nea Radio AL stiftet, og Andreas Reitan ble tilsatt som redaktør, det første året i halv stilling. Året etter ble konsesjonen utvidet med Tydal kommune, og læreren ble radiomann på heltid.

– Under Reitans ledelse har Nea Radio i mange år hatt svært gode lyttertall, på godt over 50 prosent daglig oppslutning i sitt kjerneområde. Han hadde også redaktøransvaret under utbyggingen av DAB i Trøndelag. Dette gjør at nedslagsfeltet for sendingene i dag er stort sett hele Midt-Norge, uttaler Elverum.

Reitan slutter i Nea Radio sommeren 2021, og i tiden fram til da skal det jobbes med å få etterfølgeren på plass.  Det er mye som tyder på at gammelredaktøren kommer innom radioen av og til også etter det, men da som frilanser.

Her kan du lese stillingsannonsen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar