Radionyheter

Nærmere 600 tusen kroner til lokalradio fra Norsk Tipping

En gjennomgang forettatt av Norsk Lokalradioforbund viser at lokalradio samlet mottok nærmere 600 000 kroner i 2016 fra Norsk Tipping gjennom Grasrotandelen. Radio Sotra var den den stasjonen som mottok mest med i overkant av 170 000 kroner.

Radio Sotra har 369 spillere som støtter stasjonen med 5 prosent av sin spilleinnsats. Også Radio Toten henter ut mye penger gjennom grasrotandelen. Radioens 282 støttespillere bidro med tilsammen 130 000 kroner i 2016.

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 5 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening.

For at ditt lag eller forening skal motta midler fra Grasrotandelen, må det være registrert i Frivillighetsregistret i Brønnøysundregisteret. Det er Frivillighetsregisteret som sjekker om enheten oppfyller de vilkår og krav som er satt for å være en del av ordningen. Hvis enheten blir godkjent som grasrotmottaker av Frivillighetsregisteret, vil dere bli gjort tilgjengelig i Norsk Tipping sine systemer, og spillerne kan da velge dere som grasrotmottaker.

For å kunne bli registrert i Frivillighetsregisteret, må enheten drive frivillig virksomhet. Det er bare foreninger, stiftelser eller aksjeselskap som kan registreres. Enheten kan ikke dele ut midler til fysiske personer. Enheten må ha et styre. Det er et krav at enheten er registrert i Enhetsregisteret. Registreringene kan gjøres samtidig.  Som frivillig virksomhet regnes aktiviteter som ikke er fortjenestebasert.

Det er en rekke lokalradiostasjoner som er registrert i Grasrotandelen og som årlig får penger fra Norsk Tipping.  Radio Latin-Amerika, Guovdageainnu Lagasradio, Radio Sentrum, Kongsvinger
RadiOrakel, Valdres Radio, Studentaradioene i Norge, Radio L Lillesand, Radio Folgefonn, Våler Nærradio, Askøy Nærradiolag, Radio Sør-Helgeland, NB-Radio er noen av dem som fikk støtte i 2016.

LES MER: Her finner du mer informasjon om Grasrotandelen
LES MER: Her kan du søke over tildelinger
LES MER: Slik kan du registrere deg i frivillighetsregisteret

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar