Radionyheter

NAF inviterer til dugnad for dårlig DAB

Bileierorganisasjonen NAF har ved flere anledninger uttrykt skepsis til at rikskanalene skal slukke sine FM-sendere neste år. Nå inviterer NAF til dugnad for å dokumentere hvor dårlig DAB-dekningen er. 

NAF får mange henvendelser fra folk som mener at DAB-dekningen er for dårlig der de bor og ferdes. Derfor er det mange som er bekymret for at de ikke skal ha skikkelig radio-dekning når FM legges ned i løpet av 2017, står det å lese på NAF`s hjemmesider. Husk at de fleste lokalradioene fortsetter på FM!

God radiodekning er en viktig del av sikkerheten langs veien, og vi tar medlemmenes bekymring på alvor, skriver NAF som begrunnelse for at de har bestemt seg for å undersøke DAB-dekningen rundt om i landet gjennom en folketest.

Vil du være med?

For å bli med på dugnaden for god DAB-dekning, går du inn på denne linken:

NAF DAB-TEST

Der finner du informasjon om hvordan du skal gå frem for å teste og ikke minst registrere manglende DAB-dekning.

I skjemaet kan du registrere sted og GPS-posisjon der det ikke er DAB-dekning. GPS-posisjon er ikke obligatorisk, men gjør det lettere for NAF å lage en presis oversikt over hvor det mangler DAB-dekning.

– Ja, vi er bekymret, fordi dette må være på plass før FM-nettet slukkes, sa kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF i en tidligere sak. Hun påpeker at radio i bil er viktig:

– Det har med sikkerhet å gjøre, opplysninger om kolonnekjøring, ulykker veiforhold, vær. Det er viktig for forbrukernes kjøreglede, men det har en sikkerhets- og beredskapsmessig side også. NRK og Digitalradio Norge forsikrer oss om at alt er under kontroll, men vi får mange tilbakemeldinger om at det er mye hull i dekningen, sa Sagedal for en måned siden.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

3 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Kjører ca 40-50.000km årlig i jobb og privat. DAB er rett og slett elendig. NRK sier de har målt alt til å være bra. Men det er ikke rart. Bilene de bruker til målin, har antenner som heller ser ut som flaggstenge på målebilene. Ikke rart de får gode signaler da!!! Så klager de på at antennene vi harvpå bilene er for dårlige. Javel. Er det så meningen at vi også skal få antenner som flaggstenger, 1,5-2m høye, på bilene våre. Bullshit rett og slett !!!!
    Gjør som andre land som har funnet ut og har stoppet utbyggingen.

    • Det forklarer jo saken. Det skal være dekning i Hamarområdet hvor jeg bor, bra dekning sies det. Men, siden jeg ikke har slik antenne er det mange huller, også langs E6, og verre enda når en kjører småveiene. Selv ganske nær senderen på Nordhue blir det borte når det er en årsygg mellom. Tok av fra E6 mot Nannestad i fjor. Da forsvant DAB, og kom ikke tilbake før jeg var på E6 igjen. Gidder ikke med og bruker FM som virker alle disse stedene.

  • Mangelfull dekning mange steder i sør-Noreg, står rett over grensa i Sverige no, -ingen signal, må over på FM.