Steinar Gismerøy Olafsen og Håvard Hansen Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa ( gjengitt med tillatelse )
Radionyheter

Namsos-duo lager musikkradio hjemmefra

Steinar Gismerøy Olafsen og Håvard Hansen har satt i gang sitt nye musikkprogram på Radio Trøndelag midt i korona-krisen. Dermed måtte de ordne seg sitt eget hjemmestudio.

“Laviken rock og rusleclubs Rusletime” sendes hver fredag på Radio Trøndelag. Det betyr rock, blues og visesang fra 60 og 70-tallet.

– Vi fikk tilbud om å sette i gang et program for nesten et års tid sida, så kokte det litt bort i kålen, sier Olafsen.

Den spesielle situasjonen som verden er i skapte noen utfordringer, ettersom programmet nå må lages hjemme, men det gikk bra:

– Jeg pakker Håvard inn i plast, spriter han ned og setter ham i sofaen, forteller Olafsen til Namdalsavisa.

De har skaffet seg et nytt miksebord og har fra før erfaring med både lyd og data så innspillingen går uten de helt store problemene:

– Når vi spiller inn i stua mi, blir det riktignok litt lyder fra kaffemaskinen som lever sitt eget liv og vaskemaskin, men det er bare litt ekstra sjarm, forteller programlederen.

Programmet inneholder forskjellig tema hver uke og inneholder også verbalt innhold om musikken og ikke minst litt humor.

Innholdet står duoen selv for og de har frie tøyler. De har også planer om å dra ut på besøk til band, men for øyeblikket sitter begge hjemme, som de fleste andre i Norge. Så det å lage program for Radio Trøndelag er en fin avveksling i hverdagen:

– Ja, det er absolutt fint å kunne holde på med dette nå, og Håvard er det eneste menneske jeg ser nå utenom kona, sier Olafsen til Namdalsavisa.

– Superengasjerte og ikke minst løsningsorenterte mennesker med en fantastisk utstråling. De hadde sikkert sittet på en overfylt kafé og laget radioprogram midt i folkemengden hvis det ikke hadde vært for smittesituasjonen vi alle har fått kjenne på, sier redaktør i Radio Trøndelag, Johannes Aarmo til lokalradio.no.

– Opp i all usikkerheten rundt oss, så registrerer vi at innbyggere i Trøndelag samler seg foran radio-enhetene sine i et kollektivt fellesskap og spiller radiobingo sammen. På tross for at vi må stenge oss inne, så blir RADIO Trøndelag et felles samlingpunkt som et alternativ til kor-øvelse, kino og fotballtrening ol.. Sett bort fra en drøss med live-streamer på internett virker det som om radiobingo er det eneste kulturarrangementet tilgjengelig og det har mange oppdaget, sier Aarmo og legger til at lokalradio er en god venn i en slik spesiell tid.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar