Kamp om tid på lufta. Fra venstre Victoria Mathiassen, Thomas Lunde, Jitse Buitink, Stian Kristensen (Foto: Jane W)
Radionyheter

Når du trodde FM slukket……

Ja, så kommer lokalradioen med og redder morgensendingen din. Radio Harstad satser på et nytt konsept “God morn med Jitse” hver morgen, på FM og nettradio.

Redaktør Tommy Vandalsvik og programleder Jitse Buitink kjenner hverandre fra den tiden lokalradio var stort. Og nå tar de i et tak for å beholde FM-sendingene i Harstad-området når de nasjonale kanalene forlater FM-nettet i desember. Lokalradioer over hele landet har meldt om økte lyttertall når de store stasjonene har blitt

Thomas Lunde

borte fra FM-nettet. Så nå ønsker vi også å gi et tilbud til lytterne på dagtid, da våre primære radiomedarbeidere, de mange ungdommene som gjør Radio Harstad til det vi er, befinner seg på skolen.

Hver morgen kan du høre “God morn med Jitse” fra kl. 06.00 på samme frekvensene som Radio Harstad sender på idag. Sendingen har nasjonale nyheter hver halv-time fra Radionyhetene og lokale nyheter fra lokalpressen. Men først og fremst er det “den myke stemningen” som de to vil legge vekt på. Vi har den beste musikken, flotte gjester og informative og humoristiske innslag.

– Programmet har en Nord-Norsk tone, det skal være sikkert. sier Jitse og forklarer videre:

– “Feskarn Thomas” står for innslag fra fiskerlivet langs kysten og Stian har informative innslag fra vår rike historie. Humor og musikk kjem også mye fra landsdelen. Kanskje vi blir et Nord-Norsk svar på Morgenklubben med Loven & Co?

Jitse Buitink

I første sending, som starter fredag 1. desember får lytterne høre et intervju med artisten Sandra Lyng som er superaktuell for tiden med nye låter på spillelister rundtomkring.

– Skal vi drive radio hele døgnet må vi ha lyttere, derfor håper vi folk vil lytte og evt komme med tilbakemelding på hva de vil ha på radioen. Vi er også på nett og snart på mobil-app, så det er bare å tune inn, sier Tommy. Vi stiller også med formiddagssendingen Lunsjdisken kl 12:00.

Radio Harstad har en variert og rikholdig sendeflate, og programmene som lages av de unge kreftene sendes primært på ettermiddag/kveldstid. Framover satser stasjonen også mer på Podcaster. Nye programkonsepter er i stadig utvikling. Avslutningsvis vil redaktør Tommy Vandalsvik presisere at landets eneste ungdomsstyrte radiostasjon alltid er åpen for nye ungdommer som vil sjekke ut tilbudet. Kanskje sitter du der med en ide til en podcast eller liker å skru på tekniske duppeditter, her er det plass til deg uansett hva du driver med.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar