Nea Radios DAB nett offisielt åpnet av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Nea Radio åpner lokale DAB-nett i Trøndelag

Ordføreren i Selbu, Ole Morten Balstad, sto for den offisielle åpningen da Nea Radio i forrige uke satte i drift sitt lokale DAB-nett. 

Det ble en hektisk uke for digitalradio i Midt-Norge. Først satte Nea Radio i drift sin DAB-sender i Selbu. Det skjedde tirsdag og på fredag fulgte de opp med å sette i drift senderen i Trondheim.

Mange hadde møtt opp til den offisielle åpningen i Selbu for en radioprat. Til og med Digitalradio Norge tok seg en tur innom Selbu i sakens anledning.

I Trondheim står senderen i Tyholttårnet, kjent fra NRK sine sendere. Den gir altså god dekning i Trønderhovedstaden. Det eneste folk må huske på er å søke inn kanalene på nytt. Det kommer snart flere lokale DAB-sendere i Midt-Norge.

– Målet er at du skal høre Nea Radio sammenhengende på DAB fra Røros til Trondheim. Vi starter med sendere på Vassfjell, Enarvola, Hessdalskjølen og Tyholt først, opplyser Nea Radio.

Dette skjer samtidig som Statens vegvesen nå river ned de gamle FM-antenne i tunnelene i Trondheims-området for å erstatte dem med DAB. Dermed blir det stille på radioen i tunnelen i en periode.

Per Arne Sesseng, senioringeniør i Statens vegvesen, bekrefter overfor Adresseavisen at tunnelene på strekningen nå har gått over til DAB for godt.

–  Når DAB går inn, kutter vi FM, sier Sesseng og sier at grunnen er at det ikke er fysisk plass til både DAB og FM i kabinettene der radiosenderne monteres.

Nea Radio fortsetter å sende også på FM minst fram til 2022, men nå kan man altså også høre Norges mest populære lokalradio på DAB.

De fleste norske lokalradioer fortsetter å sende på FM på ubestemt tid, men rikskanalene skal etter planen slukke sine FM-sendere i 2017.

 

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar