New York FOTO: Amerikabussen
Radionyheter

Nea Radio drar til USA

I midten av mai drar Nea Radio til USA med Amerikabussen for å lage radio! Da får du daglige reportasjer fra “over there” om alt fra musikk til en av USAs verste massemordere gjennom tidene.

– Her står høydepunktene i kø og vi skal blant annet feire 17. mai med den norske kolonien i Chicago, sier Erling Hansen i Solgruppen som driver den populære Amerikabussen. .

Et av stoppene på turen er i La Porte i staten Indiana. Det var nemlig her en av de verste massemorderne i USA, Belle Gunnes, hadde sitt hjem.

– Hun var jo som kjent opprinnelig fra Selbu og har blitt den reneste kultfiguren i USA, forteller Erling og kan avsløre at i tillegg til gården Belle Gunnes bodde på, skal man også besøke et bryggeri som har utviklet sitt eget Belle Gunnes-øl. Springfield Illinois er kjent som hjembyen til en av de mest populære presidentene i USA noen sinne, Abraham Lincoln, og denne byen utgjør også et stopp på turen.

Nea Radio er en lokalradio som nå dekker store deler av Trøndelag, men startet i Selbu og har fortsatt studio der.

Memphis Tennessee er en selvsagt destinasjon når det handler om musikk i USA.

– Dette er et høydepunkt for mange, sier Erling.

Nashville kommer man heller ikke utenom når det handler om musikk.

– Dette er også en helt fantastisk by om du er musikkinteressert, mener Erling.

Amerikabussen ble til etter at Klæbburuten fraktet en buss med båt over til Amerika.

– Der hadde vi en gruppe reisende fra Trøndelag som ble med på tur rundt om i USA, sier Erling.

– Det ble så populært at vi rett og slett bare fortsatte, selv om vi nå bruker andre busser, ler han og lover at det ikke skal mangle på godt radiostoff på turen.

INNHOLD HENTET FRA NEARADIO.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar