Foto: nea radio
Radionyheter

Nea Radio er på DAB+

Nea Radio satser både digitalt og analogt om dagen. Bare uker etter at lokalradioen lanserte sendinger i Stjørdalsområdet, har Nea også satt på sin første DAB-sender. 

– Den første delen som er åpnet er det lokale DAB nettet i Selbu, med sender på Berg, hvor også vår hovedsender på FM står. Dette er foreløpig en sender som skal dekke Selbu kommune, sier Stian Elverum hos Nea Radio til lokalradio.no.

Radiostasjonen har bedt om respons fra lytterne i forhold til den faktiske dekningen. Den er foreløpig udelt positiv.

– Tilbakemeldingene fra lytterne er god, vi dekker langt mer enn det vi ble forespeilet av utarbeidede dekningskart. Vi dekker 98 prosent av kommunen og store arealer av kommunens hyttegrender. Det er viktig for oss å fokusere på god vei- og hyttedekning. Har vi det, har vi også dekning der folk bor. Det mangler dekning i grenda Flora, men når de øvrige senderne kommer på plass vil vi dekke godt også her, sier Elverum.

Det er mange som på hver sin måte har medvirket til at Nea endelig kunne sette i drift sin første DAB-sender. Blant disse er Norsk Lokalradioforbund.

– Det å bygge lokale DAB nett er komplekst og Nea sitt er et av Norges mest moderne og effektive DAB nett. Forbundet har bistått NEA radio i hele prosessen. Det har vært en del forsinkelser fra ulike leverandører underveis – men Nea vil være klare til å motta lyttere når slukking av de nasjonale FM-nettene foregår i 2017, forteller teknisk konsulent, Eivind Engberg i forbundet.

– Bidraget fra Norsk Lokalradioforbund har vært avgjørende for at Nea Radio har kommet seg på DAB. Det var mildt sagt et genistrek av forbundet å ansette Eivind Engberg som teknisk konsulent, slik at lokalradioene kan benytte seg av denne kompetansen. Det er mange ting å tenke på når man skal sette opp et så stort DAB nett, og da er kompetansen viktig. Vi håper at også flere lokalradioer ser denne muligheten og benytter seg av denne. Men vi ønsker også, mens vi har anledningen til å takke mange andre som har bidratt til dette. Samdahls Media service og mange andre her i Selbu har også bidratt til at dette er mulig å få gjennomført. Vår bank, Selbu Sparebank skal ha en stor takk for at de bidrar for å få økonomien i dette på plass, lokale e-verk står i kø for å hjelpe oss og vi har også mange som bidrar på hver sin måte for å få dette til, forklarer Elverum.

De neste senderne som blir satt i drift blir på Einarvola i Røros, Hessdalskjølen i Holtålen, Vassfjellet i Melhus, Tyholttårnet i Trondheim og Forbordsfjellet i Stjørdal.

– Neste skritt er å fullføre dekningen i Trondheim/Stjørdal samt de øvrige kommunene i “NeaRadio-land”, Røros, Tydal og Holtålen. Målet er at hele nettet skal være klart og i drift fra 1. desember, sier Elverum.

For å finne Nea Radio på din DAB radio, gjør du helt enkelt et kanalsøk.

Nea Radio har i flere år vært en av landets mest populære lokalradioer, målt i lyttertall i eget område. Nylig åpnet de også for sendinger i Stjørdal og dekker dermed store deler av Trøndelag, på FM.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar