Andreas Reitan og Per Magne Moan, Nea Radio mottar prisen for årets lokalradio under Prix Radio 2017 (Foto: Lasse Mørkhagen)
Radionyheter

Nea Radio får stor oppmerksomhet

Norges mest populære lokalradio, Nea Radio, får oppmerksomhet også utenfor radiobransjen. Nylig laget avisa Journalisten en lengre reportasje om kanalen som ble kåret til Årets lokalradio under Prix Radio.

“Journalistene arbeider i høyt tempo med nyheter. Slik er det i Nea Radio, årets lokalradio i Norge. Mens mange andre redaksjoner nedbemanner, ansetter Nea Radio flere journalister.”

Slik starter reportasjon i Journalisten, som er fagbladet til Norsk Journalistlag. Det er ikke så ofte de skriver om lokalradio, men så er det da også ingen hvilken som helst lokalradio. Her er nok et utdrag fra artikkelen:

“Nea Radio ble kåret til årets lokalradio i Norge på Prix Radio under Radiodager i september. Radiokanalen var også nominert i kategorien Årets intervju.

Kanalen har i mange år hatt høye lyttertall. I tredje kvartal i år oppnådde de rekordhøye 52 prosent daglig lytteroppslutning i sitt kjerneområde. Målingene er utført av Kantar TNS Gallup.

– Hva legger dere vekt på, journalistisk?

– Nyheter er alfa og omega for oss. «Blålysnyheter» står alltid øverst på kjøreplanen, deretter kommer politikk og andre nyheter, kultur og sport. Vi forsøker å få med alle disse kategoriene i løpet av dagen, sier Per Magne Moan som også er redaksjonssjef. Han har vært ansatt i Nea Radio i om lag 20 år.”

Journalisten kan også fortelle at Nea Radio bruker mye tid på politikk, blant annet ved dekking av formannskapsmøter og kommunestyremøter. De nevner også prosjekter som Nea har fått støtte til å lage gjennom tilskuddsordningen for lokalkringkasting:

“Et eksempel på en støttet programserie var om en kvinne som emigrerte fra Selbu til Amerika på 1800-tallet og ble massemorder. En annen programserie var om kunstnerekteparet Anna og William Singer som kjøpte ei hel husmanns-grend i Tydal. Og en tredje var om serbokroatiske flyktninger som flyttet fra Selbu til Svalbard.

Nea Radio har også laget produksjoner om det lokale Hessdalsfenomenet, som er navnet på et lysfenomen i fjellsiden over dalen.”

HER KAN DU LESE HELE REPORTASJEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar