Stian Elverum i studio i Nea Radio Foto: Radiodager / Nea Radio
Radionyheter

Nea Radio fornøyd med nye lyttertall

Som den observante leser sikkert har oppdaget er Nea Radio ikke lenger på toppen av Lokalradio Topp 15. Det er fordi lokalradioen har femdoblet antall lyttere, noe de er veldig fornøyd med. 

Det som har skjedd er at Nea Radio har valgt å utvide sitt måleområde fra å dekke noen få kommuner med relativt få innbyggere til over 30 kommuner i Trøndelag.

– Den gamle målingen målte i kommunene Selbu, Tydal, Røros og Holtålen. I prosent gir dette høye tall, men målingen viste ikke reelle lyttertall etter at kanalen utvidet sitt dekningsområde, sier daglig leder Stian Elverum.

– Nå når Nea Radio sender i 30 trønderske kommuner er det naturlig å presentere lyttertall for hele dekningsområdet, ikke bare deler av det, mener Elverum

– Vi er utrolig stolte over at produktet vi har servert hele Trøndelag høres på av så mange, sier han.

Med dette skiftet i målinger går nemlig Nea Radio fra å ha rundt 6000 lyttere daglig til nesten 30 000 lyttere. Da er Nea målt i et område med 355 000 mennesker, som er langt større enn det opprinnelige området for lokalradioen.

I mesteparten av dette området er Nea Radio en relativt ny stasjon for sine lyttere, men klarer likevel å oppnå over 8 % oppslutning i hele området. Ukentlig er det dobbelt så mange som hører på kanalen, noe Elverum er godt fornøyd med:

– I Nea Radios nedslagsfelt bor det 355.000 mennesker og 60.000 av disse er en betydelig andel. Dette har også responsen fra både lyttere og annonsører det siste året gitt oss svar på. Vi har alltid hatt «en mistanke» om at det er svært mange som hører på oss, men i en profesjonell mediehverdag må vi ha klare lyttertall, sier Nea-sjefen.

– Radionytt.no og lokalradio.no har tidligere publisert to «topplister» over de mest populære lokalradioene i landet. Den ene oppgir prosentvis oppslutning innenfor radioens område, den andre viser faktisk antall lyttere. For oss og våre annonsører er det avgjørende at lyttermålingene viser det reelle antallet lyttere, sier Elverum som bytter mål fra å være i toppen av den ene lista til å være i toppen på den andre.

– Vi er glade for at vi rykker så fort oppover på denne lista og kan etter få år i et stort Trøndelag ha så mange lyttere i eteren. Det er vi utrolig stolte av, avslutter han.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar