Foto: Nea Radio
Radionyheter

Nea Radio har fått ny DAB-konsesjon

Lokalradioen Nea Radio satser sterkt på DAB og har nå sikret seg nok en konsesjon for lokal DAB. Men, de oppfordrer likevel alle til å beholde FM-radioen, går det fram av en pressemelding. Flere konsesjoner skal deles ut. 

Nea Radio har fått konsesjon for å sende på DAB i Stjørdal, Frosta, Meråker, Steinkjer, Verran, Inderøy, Mosvik, Leksvik, Verdal og Levanger i det lokal-DAB området som heter «Indre Trøndelag». Nea Radio har tidligere fått konsesjon for lokal DAB i Sør-Trøndelag og er godt i gang med planlegging av nett i Trondheim, Malvik, Midtre Gauldal, Selbu, Tydal, Røros og Holtålen.

– Dette gir Nea Radio en unik mulighet til å kunne vokse i hele Trøndelag i fremtiden, sier styreleder i Nea Radio SA, Jan Erik Steen.

Ultralokale nyheter

Et prioritert satsingsområde for Nea Radio er «ultralokale nyheter», ingen nyhet er for liten og ingen nyhet er for stor. I Nea Radio får du høre om kommunesammenslåing, kongebesøk og vårdugnader i ditt område. Nea Radio skal være lokal, formidle det som skjer og underholde i bil, hus og hytter, til alle – for alle, og ikke minst av alle.

Ingen grunn til å skrote FM-radioen

Nea Radio kommer fortsatt også til å sende på FM og jobber for at FM skal leve i hele Trøndelag. – Ikke kast FM- radioen din, du kan fortsatt høre lokalradio både i bil, hjemme og på hytta i mange år enda, lover Steen som er overbevist om at lokalradio vil vokse når de store riksaktørene slår av sine FM- sendere.Riksaktørene må forlate FM, mens lokalradio får fortsette. De som vil, kan også distribuere på DAB.

30-åring i vekst

Nea Radio feirer i år 30-års jubileum og er med det en av landets lengstlevende lokalradioer. Nea Radio har landets høyeste lyttertall (TNS Gallup 2016) og har studio i Selbu, Røros og Holtålen. – Det har vært en spennende reise i 30 år, og det er gledelig at Nea Radio er innovativ og kan ta i bruk nye teknologier.

For Nea Radio kan det i framtida være naturlig å vokse både i Stjørdal, Malvik og Trondheim. Vi har allerede mange lyttere i disse områdene. Mange har hytte i fjellregionen og er faste lyttere i helga, mange hører også nettradio ellers i uka.

Det samarbeides i dag på tvers av kommuner i det som kalles Værnesregionen, og det er naturlig å tenke seg atNea Radio på sikt kan vokse i dette området, sier redaktør og daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan.

Inviterer flere aktører til å bli med

DAB er en kostbar distribusjonsteknologi, og Nea Radio jobber i disse dager med å planlegge nettet og skaffe samarbeidspartnere for å kunne realisere disse planene. Også andre som driver lokalradio i Trøndelag skal få anledning
til å delta i det planlagte nettet, og vi oppfordrer alle som vil bidra til å sikre at Trøndelag får et godt utvalg i gode lokalradioer til å ta kontakt med Nea Radio.

Flere konsesjoner skal deles ut

Lokalradio.no har vært i kontakt med Medietilsynet, som opplyser at de venter på noen papirer fra noen aktører, men regner med i neste uke å kunne offentliggjøre en liste over hvem som har fått tildelt konsesjon i denne søknadsrunden, og evt. i hvilke områder det blir auksjon.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar