Nea Radio, studio. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Nea Radio starter opp i Stjørdal

Nea Radio, som lenge har vært en av Norges mest populære lokalradioer utvider nå sitt dekningsområde og satser friskt både på FM og DAB.

Nea Radio, som i dag er lokalisert i Selbu, Tydal, Røros og Holtålen, skal i løpet av høsten starte sendinger også i Stjørdal kommune. Dermed blir det populære radioproduktet å høre også i denne delen av Trøndelag.

Nea Radio har fått ny konsesjon på FM og vil sende fra Forbordsfjellet i Stjørdal på FM 87,8. Også i Brekken vil det komme ny FM-sender i løpet av høsten. Lauvåsen på Tamneset får frekvensen FM 94,1.

Dette betyr at du vil kunne høre Nea Radio fra Røros i sør til Levanger i nord, og hele veien inn til Sverige via fylkesvei 705 og fylkesvei 31. Nea Radio vil også kunne høres på FM i store deler av Trondheim, går det fram av en pressemelding fra lokalradioen.

I tillegg til satsing og utvidelse av FM-nettet er etableringen av et nytt lokalt DAB-nett i full gang. Nea Radio fikk anleggskonsesjonen på lokalradioblokka i både Sør- og Nord-Trøndelag, og det er ventet at sendinger på DAB vil være i gang i løpet av høsten, altså i god tid før riksnettet avslutter sine FM-sendinger i Trøndelag i februar 2017.

– Målet er at vi skal sende i tre kanaler, Nea Radio Selbu/Tydal, Røros/Holtålen og Stjørdal på DAB og DAB+ i hele Midt-Norge, sier teknisk ansvarlig Stian Elverum.

Norges mest populære radiokanal, ifølge tall fra TNS Gallup og Norsk Lokalradioforbund kommer til å sende både på FM, DAB og DAB+. For lytteren betyr dette at en ikke trenger å kjøpe nytt utstyr for å høre lokalradioen, selv om rikskanalene slukker både FM og vanlig DAB.

– Det er feil at FM-nettet slukkes, lokalradio skal fortsatt sende på FM i flere år framover. De plattformer folk har i hus, hytte og bil skal fortsatt kunne brukes, sier Elverum. Han poengterer at det er viktig å være tilgjengelig på de plattformer som finnes. Nea Radio fortsetter også å sende på alle mobile plattformer og nettradio.

– For Nea Radio er det lokale innholdet svært viktig, og vi kommer til å videreutvikle satsingen på lokalt stoff med egne lokale sendinger både for Stjørdal og ikke minst for Selbu/Tydal og Røros/Holtålen, sier redaktør og daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan.

Jobben med å utvide staben i forbindelse med satsinga på Stjørdal er også satt i gang.

Nea Radio har også en nettavis med over 50.000 unike lesere hver måned. Alle saker som lages på radio legges også ut på nett på www.nearadio.no. – Slik kan vi nå ut til enda flere, og kombinasjonen nett og radio er unik, sier Reitan.

Nea Radio feirer i høst 30-årsjubileum. – Mye har skjedd i løpet av disse åra. Nea Radio har fått en unik posisjon i mediebildet og intensjonen vår er å styrke denne posisjonen, sier redaktøren.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar