SOMMERPATRULJEN: Her skal Nea Radios crew bo i sommer (Foto: Per Magne Moan)
Radionyheter

Nea Radios Sommerpatrulje på trønderske veier i hele sommer

Nea Radio har i hele sommer sin Sommerpatrulje ute på de trønderske veiene – ja faktisk litt utenfor der også.

– Vi har de siste par årene gjennomgått en stor prosess og tatt steget fra å være en liten lokalradio til å bli en regional radio med mange nye og litt ukjente trakter for oss, så dette gjør vi blant annet for å vise oss fram og bli litt bedre kjent med de nye områdene, sier redaksjonssjef i Nea Radio Per Magne Moan og legger til at dette også er viktig med tanke på tilstedeværelse og nærhet til det som skjer.

Sommerpatruljen, som kjører rundt i en stor og svært så synlig bobil, startet opp tidlig i juni og vil holde det gående til rundt skolestart.

– Vi har allerede dekket flere arrangement og hatt direkte sendinger fra steder dette aldri tidligere har vært gjort – blant annet fra Øyungen i Hessdalen, midt inne i området som er verdenskjent for sine mystiske lysfenomener, sier Moan.

– Denne uka er hovedoppgaven å følge St. Olavsløpet fra Trondheim til Østersund, i tillegg til å dekke Selbumartnan og 4H sin fylkesleir. Neste helg venter Storsjøcup i Østersund, så det blir noen turer over riksgrensa også, sier han.

LYDMANN: Sindre Hegseth er teknikker i «nye» lokaler. (Foto: Per Magne Moan)

Opplegget med Sommerpatruljen er et samarbeid med firmaet Frosta Bobil og Caravan AS, som stiller med bobilen.

– Vi har oppfordret lytterne til komme med forslag til hvor vi bør kjøre – noe som gjør at vi kan velge og vrake i destinasjoner stort sett i hele sommer Men skulle det være et spesielt arrangement eller sted i Trøndelag eller med mange trøndere, så vil vi veldig gjerne høre om det sier Moan og lover liv og røre om patruljen skulle dukke opp.

Når patruljen har sending så er dette vanligvis mellom kl 10 og 12, men ved større arrangement så kan vi gå ut over dette sier, Moan.

I tillegg lager Sommerpatruljen små og store innslag til andre sendeflater.

PÅ GÅRDSBESØK: Anders Grøtådal med et viktig besetningsmedlem (Foto: Per Magne Moan)

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar