Raymond Elde blir intervjuet på TV2 Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Nekter å reparere telefonene

Radio Nordkapp har sendt klage til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Årsaken til klagen er at Telenor nekter å reparere feil i systemet med fasttelefoner. 

Norges nordligste lokalradio har sendt en formell klage til Nkom etter at det i lengre tid har det vært kraftig klikking på fasttelefon for næringslivet i Storgata i Honningsvåg. Dette gjør det problematisk å snakke i telefonen og går spesiellt utover Radio Nordkapp:

– Det er problematisk med dårlig lyd på telefon linjene når vi gjør telefon intervju eller vinnerne ringer inn på radiobingo, sier kringkastingssjef Raymond Elde.

Telenor har opplyst til sine kunder at de må gå over til mobil og selskapet vil ikke reparere feil på fasttelefon lengre.

– Det er umulig få snakke med et levende menneske i Telenor, bare telefonsvarer og chatt. Via chat har jeg fått beskjed om å gå over til mobil. Kobberlinjene blir ikke reparert, forteller Elde til lokalradio.no.

Han påpeker at Radio Nordkapp har beredskapsavtale med offentlige myndigheter og Repvåg Kraftlag og mener at beredskapen blir dårligere uten fasttelefon:

– Når uværet herjer og vi er på lufta med beredskapsradio så svikter mobiltelefon og strømmen. Dermed kan fasttelefon mange ganger være eneste mulighet, sier kringkastingssjefen.

– Det er ikke bra at en tjeneste vi betaler for ikke blir levert. Så lenge det er summetonen må de reparere feilene, mener lederen for Radio Nordkapp.

– Det er ekstra beredskap å ha fasttelefon hvis mobil og internett svikter, sier Elde.

Radio Nordkapp har sendt e-post til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom, og klaget på Telenors avgjørelse.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar