Leder i Radio 3,16 Margrethe Sunnarvik Tveit sammen med redaktør Wiggo Skagestad (Foto: Radio Filadelfia)
Radionyheter

Noen satser, andre går på sparebluss

Norske radiostasjoner har forskjellige innfallsvinkel til årets sommer. Noen satser på sommer-aktiviteter, andre tror ikke at dette er sommeren å satse på.

Lokalradio.no har spurt diverse norske lokalradioer om hva de skal gjøre denne sommeren, som blir spesiell på grunn av korona-situasjonen.

Radio Rjukan satser som vanlig på turistradio fra mandag 22. juni til midten av august. Dette er turistinformasjon blandet med musikk og nyheter døgnet rundt på FM i Tinn. I år er alt på norsk ettersom det ikke er ventet noe stort innrykk av utenlandske turister, men ellers er innholdet minst like bra som i fjor. Lokalradioen i Telemark har også gått ut med en spesialpris for å annonsere på turistradioen til bedrifter  som sliter med koronakrisen.

Radio 3.16 har de siste somrene vært på turne med bobil og besøkt stevner og festivaler rundt i landet. I år arrangeres det lite, men 3.-5. juli skal vi ha direktesending i 40 timer fra Skjærgårds music and Mission festival, forteller daglig leder Margrete S. Tveit til lokalradio.no.

På Radio 3 Bodø blir det ekstra mye fotball denne sommeren.

– Det blir mange flere Eliteseriekamper i sommer som gjør at vi kommer til å sende masse fleste Bodø/Glimt kamper direkte her på kanalen som vi alltid gjør. Slik at for våre lyttere vil de merke ekstra mye fotball på kanalen i sommer, sier stasjonssjef Benjamin Solås.

Radio Metro og Metro-gruppen har gått til permitteringer helt eller delvis av svært mange ansatte på grunn av korona-krisen og vil gå på sparebluss i sommer, og stort sett bare sende musikk for å spare penger, forteller ansvarlig redaktør Hilde Apneseth.

Sørlandsradioen kjører vanlig løp også om sommeren, forteller redaktør Jonas Bording, men noen av sendingene vil være mer sommerlige:

– en utmerkede løsningen med ferdige programmer via Radionyhetene gjør at vi kan fortsette med full styrke også gjennom sommeren. De dyktige programlederene tilpasser seg årstiden og gir lytterene god sommerradio i øret, sier Bording til lokalradio.no

TIL LOKALRADIOENE: Skjer det noe hos dere i sommer, skriver vi gjerne om det på lokalradio.no. Send litt informasjon og et bilde vi kan bruke til redaksjonen på post@radionytt.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar