Redaksjonen i Radio 102: Fra venstre Egil Houeland, Eivind Kallevik, Thor Magnar Thorsen, Monica Thorsen og Hanne Flemmen Johansen (Foto: radio102.no)
Radionyheter

Nok et knallår for Radio 102

Radio 102 er en lokalradio som år etter år leverer solide økonomiske resultater. Også i 2015 ble det et meget bra overskudd, nesten i million-klassen. 

Radio 102 AS hadde i 2015 et driftsresultat på 828 000 kroner, mot 826 000 kroner året før. Resultatet før skatt var på 882 000 kroner i 2015. Det er en liten, men udramatisk, nedgang fra året før, da resultatet før skatt ble på 903 000 kroner.

Driftsinntektene gikk også litt ned, men nedgangen må sies å være relativt ubetydelig, fra 11 millioner kroner i 2014 til 10,9 millioner kroner i 2015. På den annen side er egenkapitalandelen økt betydelig fra 43,4 % i 2014 til 52,4 % i 2015.

Det er Mediehuset Haugesund Avis som eier Radio 102, som er en lokalradio for Haugesund og Karmøy. Mediehuset Haugesunds Avis økte sitt overskudd fra drøyt 7 millioner i 2014 til 32 millioner i fjor.

Selv om det er lokalavisa som eier Radio 102, står lokalradioen på egne ben og det er noe av forklaringen på suksessen, mener redaktør Thor Magnar Thorsen.

– Mange radiostasjoner ble i sin tid integrert inn i mediehus. Da ofte som egne avdelinger i stedet for egne selskaper. Det har vist seg å ikke fungere i veldig stor grad, sa han da lokalradio.no snakket med ham og fjorårets knallresultat.

Radio 102 har gjennom flere år levert svært gode lyttertall og har i en årrekke vært en av de mest populære eller den mest populære lokalradioen i landet, målt i oppslutning i eget område. Dette er selvsagt svært viktig, ifølge Thorsen:

– Lyttertall er naturligvis viktig. Lyttertall og omsetning henger sammen. Når vi kan gå ut og fortelle våre kunder at de når 30% av innbyggerne i løpet av en dag i vårt område blir vi en attraktiv reklamekanal. Enten ved egne spotter som står alene eller som støtte for kundenes øvrige kampanjer (avis, nett, sosiale medier eller TV), sier Thorsen.

Vi kan forøvrig legge til at kreditratingen til Radio 102 AS er utmerket. Både likviditetsgrad og soliditet beskrives som meget god og lønnsomhet som god. Bare ros altså for en av landets mest populære lokalradioer.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar