Novafest 30 år FOTO: Radio Nova
Radionyheter

Novafest utsatt inntil videre

Radio Nova utsetter Novafest 2020, som skulle blitt arrangert neste uke. Årsaken er Corona-viruset.

Det var meningen å arrangere 30 års jubileum for Novafest mellom 16. og 21. mars. Nå utsettes arrangementet på ubestemt tid. Her er årsaken:

– Etter en grundig vurdering av nåværende smitterisiko og Oslo kommunes oppdaterte retningslinjer, har vi bestemt oss for å utsette Novafest 2020 på ubestemt tid. Dette er selvfølgelig utrolig synd, og vi beklager å måtte skuffe publikum, frivillige, aktører og lokaler, skriver Novafest i en pressemelding.

– Men med tanke på sykdomutbruddets forløp, ser vi på det som et nødvendig tiltak. Vi har alle et ansvar for å prioritere folkehelsen, gjøre det vi kan for å begrense smitte og vise ekstra hensyn til risikogrupper, står det i meldingen.

Alle som har kjøpt billetter til festivalen skal ha blitt kontaktet på e-post angående refusjon. Hvis ikke, kan arrangørene kontaktes på novafest.rn@gmail.com

– Vi vil i samme slengen takke alle som har hatt en finger med i Novafest-spillet de siste månedene, skriver Novafest.

Novafest er studentradioen i Oslo, Radio Nova, sin helt egne musikk- og kulturfestival. Hvert år fylles programmet med unge, lovende artister og aktører som har gått kommersielle kanaler hus forbi. Årets program er intet unntak.

I likhet med Radio Nova, er festivalen bygget på frivillighet og kremmerånd. Målet har aldri vært å tjene penger, hverken for arrangørene eller aktørene.

Novafest har røtter helt tilbake til 1990. På den tiden fantes ikke noen av de store byfestivalene som vi kjenner til i dag.

Den første festivalen ble arrangert i et gammelt suppekjøkken i Lakkegata med navn Slurpen. Det var døgnåpent fra fredag kveld til søndag morgen, og inngangsprisen var kun 30 kroner. Arrangørene hadde klart å overtale Raga Rockers til å spille, men dette ble holdt hemmelig.

Det er ikke kjent når Novafest kommer tilbake.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar