Oslo Rådhus. Pixabay
Radionyheter

NRJ drar fra de andre i Oslo

NRJ er nå enerådende på toppen av lyttertallene for Oslo og Akershus. Det viser de siste lyttertallene fra Kantar TNS. The Beat kommer inn på en annen plass. 

Mange sier at de unge ikke lenger hører på radio. Lyttertall for lokalradio i hovedstaden sier noe helt annet. Øverst på lista finner man nemlig radiokanaler som har en ung målgruppe.

Aller øverst blant lokalradioene ligger hitradioen NRJ (Energy), som har dratt fra de andre kanalene og troner alene på toppen med 6 % daglig oppslutning og 13 % ukentlig oppslutning.

På den neste plassen kommer hiphop og R&B-stasjonen The Beat med 3 % daglig oppslutning og 7 % ukentlig oppslutning.

P5 Hits og Radio Metro deler tredjeplassen på lista over lokalradio i Oslo og Akershus med 3 % daglig og 6 % ukentlig oppslutning.

P7 Klem gjør seg fortsatt gjeldende i Oslo med 2 % daglig oppslutning og Radio Rox rocker 1 % av storbyens befolkning hver eneste dag.

Prosenttallene kan kanskje virke små for noen, men man må huske på at dette er landets desidert største marked med et potensiale på tilsammen over 1 million mennesker.

Radio 1 og Radio Rock er allerede fjernet fra FM-båndet i Oslo og de andre store kommersielle aktørene tvinges til å forlate FM i forbindelse med digitaliseringen av radioen i 2017

Stortinget har lagt ned forbud mot lokalradio på FM i storbyene for å sikre lyttere til NRK og de store kanalene. De aller fleste lokalradioene i Norge fortsetter å sende på FM minst fram til 2022.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar