Screenshot fra nrk.no den 16. januar 2016 (venstre) og 23. juni 2016
Radionyheter

NRK endrer DAB-info etter påtrykk fra Lokalradioforbundet

NRK har endret informasjon om FM-slukkingen på sine hjemmesider etter at Norsk Lokalradioforbund har påvist misvisende informasjon fra statskanalen.

I et brev stilet til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, har forbundet reagert på annonsekampanjer som NRK har sendt både på TV, nett og radio, der mottakeren blir sittende igjen med inntrykket av at alle radiokanaler slukker i 2017. I brevet står det blant annet:

– Norsk Lokalradioforbund reagerer sterkt på at NRK bevisst formidler feilinformasjon til publikum i forbindelse med deres overgang fra analog til digital transmisjon. Gjennom egenpromotering på TV og radio forteller NRK at norsk radio blir heldigital fra 2017, at FM-nettet slukkes og at den gamle radioen blir taus. En slik misvisende fremstilling av fakta oppfatter Norsk Lokalradioforbund som både uakseptabel og konkurransevridende, skriver forbundet.

Som kjent for alle som jobber i lokalradio fortsetter de aller fleste lokalradiostasjoner fram til minst 2022 og det er heller ikke fattet noe vedtak på å slukke FM-nettet etter det. Det blir derfor feil i informasjon fra NRK, mener forbundet:

– Å fortelle det norske folk at FM-nettet stenges helt i 2017, som dere gjør gjentatte ganger i egenreklame og redaksjonelt er dessuten et grovt overtramp som kun legitimerer deres egen sak på bekostning av kolleger i norsk lokalradio.

Norsk Lokalradioforbund har foreløpig ikke mottatt svar på henvendelsen, men avdelingsdirektør for Medieutspilling og beredskap Øyvind Vasaasen i NRK avviser overfor avisen Fædrelandsvennen,  at de feilinformerer.

– Det vi sier i en av informasjonskampanjene er at arbeidet med å slukke FM-nettet starter i 2017, og at radioen blir digital. Vi sier verken at FM-nettet slukkes helt eller at den gamle radioen blir taus, sier Vasaasen til avisen.

Samme dag som brevet ble sendt ble det likevel gjort endringer på nettsidene til NRK. Statskanalen har blant annet oppdatert sin faktainformasjon og endret artikler, der de presiserer at en del lokalradioer fortsetter på FM til 2022.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Hei! Hvor er det jeg mister tråden? Lokalradiofolket ser med skrekk og gru på at Rikskringkastingen skal sende på en annen plattform i løpet av 2017. Vel, de om det, men hvordan påvirker det FM-sendere, som drives av nærradioen selv? Og, hvor kommer årstallet 2022 inn, betyr det at ingen får fornyet sin konsesjon til å sende på FM-båndet etter 2022?