Stian Elverum FOTO: NEA RADIO
Radionyheter

NRK er velkomne tilbake på FM

Det er bra for lokalradioene dersom NRK P1 igjen begynner å sende på FM. Det mener radiosjef etter at den nye regjeringen lover lokalradio på FM til 2031. 

Når den nye regjeringen med Ap og Sp la fram sin plattform kom det fram at de ville jobbe for at lokalradioene skulle få bli på FM til 2031. Dette har gledet mange i bransjen, også Nea Radio:

– Avgjørende for lokalradio å kunne bruke FM, sier daglig leder Stian Elverum. Trøndelags største kommersielle radiokanal har ukentlig 60.000 radiolyttere, en stor andel av dem bruker fortsatt kun FM til å høre på kanalen.

Alle kanalene er på DAB i Midt-Norge og en god del bruker nettopp DAB for å høre på kanalene, men at både Nea Radio og Nea Radio+ er tilgjengelig på FM er fortsatt og vil være avgjørende framover.

– For oss betyr dette at vi kan satse mye større fram i mot 2031, hvilket gir oss et mye større handlingsrom for satsing både lokalt og regionalt, enn om vi hadde sett bare noen år til fram i tid, sier Elverum.

Ønsker NRK velkommen tilbake på FM

– Våre forventninger til regjeringen er helt klart å åpne fullt opp for lokalradio på FM, både regionalt og lokalt. Det betyr også at vi ønsker å få tilbake NRK P1 på FM. Det er beredskapsmessig positivt, men også for konkurransen. Sistnevnte er noe som gjør oss bare bedre, sier Nea Radio-sjefen.

– Vi må rett og slett slutte med begrep som «FM slukking» og heller legge en plan for hvordan vi kan utnytte FM ressursene på en god måte for bransjen og befolkningen. Lokalradio sier høyt og tydelig at vi trenger FM for å kunne drive, først og fremst de som har store tunge dalfører og spredt bebyggelse som fordyrer DAB veldig, men også for oss som driver på DAB er FM et avgjørende supplement. Spesielt i distriktene, sier Elverum.

– Ikke koster vårt ønske noe for staten heller, det bare gir muligheter, avslutter Elverum

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.