FOTO: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NRK
Radionyheter

NRK må redusere radiotilbudet på grunn av streik

NRK-streiken er en realitet. Det går ut over innholdet både i radio, TV og på nett. På radio blir det mest musikk og korte nyhetsoppdateringer i dagene som kommer. 

Til tross for mekling flere timer på overtid ble det ikke oppnådd enighet i NRK-konflikten. 1700 medarbeidere ble derfor tatt ut i streik fra kl. 13.00 i dag.

Streiken rammer både TV, Radio og nett. På radio vil man merke et betydelig redusert tilbud fra NRK i de nærmeste dagene.

“De fleste radiokanalene har automatiserte musikkstrømmer kombinert med programmer som kan sendes av medarbeidere som ikke er organisert i NJ. Korte nyhetsoppdateringer basert på NTB.” Det skriver NRK selv om radiotilbudet.

NTB melder at de aller fleste aktualitetsprogrammer vil forsvinne, blant annet Her og Nå, Norgesglasset, Dagsnytt 18 og P3 Morgen, for å nevne noen. Ut går også de lokale sendingene på NRK radio.

På TV går alle nyhetssendinger ut, inkludert Dagsnytt 18, Urix, P3-nyheter på NRK3, Distriktssendingene og Supernytt på NRKSuper. Det blir bare sendt preproduserte programmer og programmer fra arkivet.

På NRK.no vil tilbudet kun bestå av meldinger fra NTB og statskanalens sosiale medier er stengt under streiken.

Partene skylder selvsagt på hverandre: – NRK klarer ikke opprettholde innholdstilbudet under streik, og dette går dessverre utover publikum. For NRK er det ikke mulig å akseptere et krav utover det alle andre i samfunnet har fått, sier kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen.

– Vi opplever at NRK ikke har rikket seg en tomme gjennom meklingen. NRK misbruker frontfagsmodellen, og bruker den som en absolutt grense, i et forsøk på å kneble de frie forhandlingene, sier Richard Aune, leder i Norsk Journalistlag i NRK, til NTB.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar