FOTO: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NRK
Radionyheter

NRK-streiken er over, etter åtte dager

Konkurrenten og storebror er tilbake. Partene i NRK-konflikten ble i kveld enige og streiken er dermed over. Dagsnytt er tilbake ved midnatt.

1700 medlemmer i Norsk journalistlag i NRK har vært i streik siden 13.00 tirsdag 15. mai, etter brudd i meklingen med NRK/Spekter.

– Vi har fått gjennomslag for alle våre tre hovedkrav. Vi har fått en forsikring om at vi skal sikres kompetanse også i framtida, vi har fått inn i avtaleteksten at tilkallingsvikarer skal likebehandles med fast ansatte når lønn skal fastsettes, og vi har fått et lønnstillegg på 18.100 kroner, sier Richard Aune, som er leder for NRK-journalistene

– Jeg er fornøyd med at det har blitt enighet om en løsning, og at streiken blant Norsk Journalistlags medlemmer i NRK nå er over, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

De streikende medarbeiderne i NRK går tilbake til jobb fra midnatt. Mediedirektør Marius Lillelien bekrefter overfor NTB at første dagsnyttsending på radio vil bli sendt allerede ved midnatt.

– Løsningen er innenfor de inntektspolitiske forutsetningene, og det er også enighet om hvordan kompetansespørsmål og vikaravlønning skal håndteres, sier Bratten.

Avtalen innebærer blant annet at journalistene får et generelt tillegg på 2,8 prosent per 1. juni, minimum kr 18 100, og at det avsettes en pott på 500 kroner per NJ-medlem til lokale forhandlinger. Løsningen innebærer også at tilkallingsvikarer lønnes på samme måte som fast ansatte.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar