Fra studioet til NV Radio (Foto: NV Radio)
Radionyheter

NV Radio fyller ett år og inviterer til feiring

Minoritetsradioen, Norway Voice Radio, populært kalt NV Radio fyller ett år og inviterer til en bli-kjent dag. Kanalen som henvender seg mot minoritetsgrupper har sendinger på ikke mindre enn seks språk.

– Vi i ledelsen besluttet å etablere radiokanalen etter at vi så at mange mennesker med arabisk bakgrunn har ankommet Norge. Fordi disse er etablert i forskjellige fylker og kommuner over hele landet så gjør det at de på en eller annen måte blir isolert, særlig i begynnelsen, da de ikke kan det norske språket, sier ansvarlig redaktør og grunnlegger Wisam Karim Alazawi til lokalradio.no.

NV Radio har programmer som handler om språk, kultur, helse, barn og familie, i tillegg til nasjonale og internasjonale nyheter- Programmene presenteres på både norsk, arabisk, engelsk, kurdisk, somalisk og tigrinia.

– Vi er en radiokanal for minoritetsgrupper som oppholder seg i Norge og er en stemme som knytter sammen minoriteter på tvers av kommunegrenser. Vi ønsker å være tilgjengelige for alle de som har behov for rådgivning og informasjon om samfunnsaktuelle, rettslige og kulturrelaterte spørsmål. Temaene vi tar opp er blant annet helse, utdanning, stil, økonomi, velferd og familie, sier Alazawi.

Radiostasjonen sender foreløpig bare på internett, men har planer om å utvide sendingen til flere plattformer som TV og DAB.

Onsdag 29. mars markeres kanalens første leveår med feiring i deres lokaler på Youngstorget i Oslo. Jubileet markeres med foredrag, arabisk frokost, musikk og informasjon om NV Radio.

Les mer her: https://www.facebook.com/events/813255232173262

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar