Radionyheter

Ny forening for radiolyttere i Norge

Norske radiolyttere har nå fått sin egen organisasjon. Den nye organisasjonen med navnet Norsk Radiolytter-Forening (NRLF) skal arbeide for å ivareta norske radiolytteres interesse for en livskraftig norsk radio.

Foreningen skriver i en pressemelding at det lenge har manglet en organisasjon som kan virke for lytternes interesser. De peker på at det har vært mye fokus på radio i Norge de siste årene. Spesielt har overgangen fra FM til DAB for rikskanalene møtt stor motstand i befolkningcn, noe foreningen ikke mener er overraskende all den tid lytterne ikke ble tatt med på råd, før beslutningen om digitalisering ble tatt.

– Det er derfor naturlig at den frittstående Norsk Radiolytter-Forening ble etablert. Foreningen er partipolitisk uavhengig og har ingen tilknytninger til interesser innen mediebransjen, heter det i pressemeldingen

Foreningens vedtekter sier at formålet er er å ivareta norske radiolytteres interesse for en livskraftig norsk radio. Foreningen vil arbeide for å fremme utviklingen av anolog og digital radio, trådløst og kabel. Foreningen vil videre arbeide for ytringsfrihet og mangfold i det norske radiolondskopet gjennom å fremme foreningens formal overfor politikere, media og befolkningen. NRLF skal motvirke dannelsen av monopol og arbeide for mangfold innen radio, både kommersielt og ideelt drevet.
Visjonen er at politiske beslutninger om infrastrukturelle forandringer i radiosektoren skal være basert på et objektivt og bredt faktaunderlag som inkluderer lytternes behov og ønsker.

Norsk Radiolytter-Forening ledes av Norman Støylen og du finner den på nett her og på Facebook her.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar