Radio Bardufoss er blant lokalradioene som blir igjen på FM. Per Christian Håveødegård jobber nå med å gi kanalen innhold.
Radionyheter

Ny giv i Radio Bardufoss

Radio Bardufoss tar grep etter at de nasjonale kanalene slukket sine FM-sendere den 13. desember. Kanalen har engasjert den erfarne reporteren Per Christian Håveødegård til å fornye stasjonens innhold.

– Når mange kanaler nå blir borte, oppstår det et mulighetsrom for lokalradioer som oss. Det er det vi tenker å benytte oss av, for jeg er overbevist om at lokalradio vil komme tilbake og bli populært, sier Håveødegård til avisen Nye Troms.

Mange radiobrukere er nå på vandring etter alternativer etter den nasjonale FM-slukkingen. Kanalen ønsker å lage mer lokalt innhold for å være mer attraktiv i kampen om lytterne.

– Musikk vil vi fortsette med, og jeg tenker at vi skal spille variert og god musikk. Også radiobingoen vil fortsette som før. I tillegg vil vi prøve å få til litt enkelt redaksjonelt innhold, og da tenker jeg på å snakke med mennesker som finnes i området. Det er mange mennesker her som sitter på utrolig gode historier, som også vil være interessant for andre å høre. Da tenker jeg på historier som hvem har fått den største laksen i Målselva, hvem har den raskeste tida opp Istind, eller å samle sammen gode forsvarshistorier. Slikt er det masse av i området. Tunge nyhetssendinger er det nok av der ute, så jeg tenker at det trengs litt enkle, underholdende saker, sier Håveødegård.

Han har lang erfaring som reporter, da han tidligere blant annet har jobbet i Oslo-kanalen Radio 1, Radio Motor og som nyhetsjournalist for TV Norge. Han var også med på å starte radiokanalen P10 på Lillehammer, som er byen han opprinnelig kommer fra. Tidlig i 90-årene jobbet han også for Radio Bardufoss, noe som gjør at han kjenner området godt.

– Planen er rett og slett å sjekke ut om det er mulig å få til noe bra, og jeg vil bruke den erfaringa jeg har til å lage bra radio som folk vil høre på. Da jeg jobba her i 90-årene, visste jeg jo ikke hva jeg dreiv med, men nå føler jeg meg litt bedre rusta. Men det er klart, skal vi få til en god radiokanal, må vi involvere flere aktører, som samfunnslag og folk – og da gjerne litt yngre krefter, sier han.

Håveødegård forteller at han ble kontaktet av Jan Johnsen, som eier radiokanalen, med et ønske om at han kunne bidra til å fornye Radio Bardufoss.

– Planen var i utgangspunktet at jeg skulle være her i november, desember og januar. Vintersesongen er også et tidspunkt som passer meg fint, for ellers i året står det mye annet på tapetet. Jeg liker å finne gode historier, jeg liker å snakke, og jeg er glad i musikk. Vi har også vært inne på tanken om å lage podcast, som vil bli lagt ut på radiokanalens hjemmeside. Dette prosjektet må bli litt til underveis, da vi må teste ut litt hva som fungerer og ikke. Men jeg har et håp om at det kan bli veldig bra, sier han til avisen.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar