Aud Bergquist i studio hos Radio Øst
Radionyheter

Ny leder i Radio Øst

Radio Øst har ansatt ny daglig leder. Aud Bergquist hadde oppstart 1. mars i år. Hun overtar for Sølvi Olimb som fortsetter i radioen som ansvarlig redaktør.

Bergquist er født og oppvokst i Bodø. Fra 2007 har hun bodd i Oslo, sammen med mann og barn, før de flyttet til Østfold i 2015. Hun har bred yrkeserfaring fra både kirke- og organisasjonslivet i Norge, og jobbet nå sist som økonomileder ved Frikirkens hovedkontor. Radio derimot har hun ikke jobbet med før.

– Det var egentlig litt tilfeldig. Radio Øst hadde en stillingsannonse i bladet Utsyn, hvor min mann oppdaget den, og mente det så interessant ut. Det syntes jeg også, og tok derfor kontakt. Jeg har ikke jobbet i radio tidligere, men har en halvårsenhet med mediefag på høgskole, hvor radio var et av fagene med avsluttende eksamen, sier hun til lokalradio.no.

– Etter drøye fire måneder i jobben – hvordan har radiolivet vært så langt?

– Det har vært gøy så langt. Jeg lærer nye ting hele tiden, og blir kjent med hvordan alt fungerer. Det er flott å se hvordan stab og frivillige medarbeidere jobber sammen for å lage god radio.

Radio Øst med strudio i Råde i Østfold ble etablert i 1984 og sender i dag døgnkontinuerlige sendinger på FM, DAB og nettradio. Stasjonen har varierte programmer i løpet av dagen, og holder lytterne oppdatert på hva som skjer i dekningsområdet. Også gjennom sommeren kjøres det på med fullt trykk.

– Første uka i juli har vi direkteoverføring fra noen av møtene på Norsk Luthersk Misjonssamband sin generalforsamling. Vi tar også en tur innom Allsang på grensen, og tar en prat med noen av artistene der. I morgen og ettermiddagssendingene våre har vi en ny sommervikar, som vi gleder oss til å høre. Programmet ellers går i hovedsak som normalt. Vi er heldige og har mange frivillige medarbeidere som følger opp sendingene sine selv om det er midt på sommeren, sier Bergquist.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar