Radionyheter

Ny lokalradio i Bergen

5000 Bergen har troen på at det er mulig å lage lokalradio for Norges nest største by. Med på laget er flere tidligere lokalradiomedarbeidere. 

5000 Bergen kaller de seg og er allerede på lufta på nettradio. Snart kommer de også på DAB+ i Bergensområdet.

De som står bak den nye lokalraidoen er Morten Hiort Aarra (Tidligere daglig leder for Garderobemannen Bergen), Petter Lavern, Kjell Sigvart Kjellemann Heltorp og Gunvor Roti Dal. De tre siste tidligere ansatte i P5 Bergen. Alle har tro på lokalradio i Vestlandets hovedstad:

– Fordi Bergen virkelig fortjener en ekte lokalradio som ikke er styrt og eid av noen på andre siden av fjellet. Verdiene vi klarer å skape her vil forbli i Bergen. Ingen av oss var heller helt “ferdige” med radio da P5 Bergen ble nedlagt, så det var helt naturlig for oss å søke sammen for å å skape noe selv, forteller Gunvor Roti Dal.

Hun påpeker at dette er et uavhengig iniativ og ikke har noe med P4-gruppen å gjøre, selv om det er mange kjente stemmer fra P5.

– Vi er ikke tilknyttet noe stort konsern, og har mye friere tøyler til å gjøre det vi vil, sier Roti Dal til lokalradio.no

Stasjonen blir reklamefinansiert og innholdet skal passe for bergensere, som er kjent for sin lokalpatriotisme:

– Vi satser på lett underholdning, lokale saker, mye variert musikk, og i tillegg en del innslag av lokal musikk vi ikke har fått muligheten til å utnytte tidligere. Martine Onstad og Kjellemann vil vekke bergenserne om morgenen, og Gunvor Roti Dal og Petter Lavern vil være å høre på formiddag og ettermiddag.

Hjemmeside: 5000bergen.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar