Medarbeiderne i KSU24/7 April 2016
Radionyheter

Ny lokalradio i Kristiansund

I dag klokken 09 er det igjen lokalradio å høre på FM i Kristiansund. Etter at Radio Kristiansund ble lagt ned før jul har det blitt jobbet iherdig med å få en ny lokalradio på plass. Nå kommer KSU 24/7

Mange av de kjente og kjære stemmene fra Radio Kristiansund blir å høre på KSU 24/7 i tillegg til noen nye. Tidligere daglig leder Vidar Karlsen er driftsansvarlig for den nye lokalradioen og med seg har han blant annet Knut Kjøl,, Tore Lyngvær, Atle Bratset og Stig Rovik. I tillegg kommer flere frilansere.

– Musikalsk vil vi ligge omtrent sånn som før, hvor vi hadde gode lyttertall med pen vekst. Det vil være et sterkt fokus på lokalt innhold og spennvidde i programflaten. Dette er helt avgjørende for å skille seg ut i dagens store mediemangfold, sier Vidar Karlsen til lokalradio.no.

Navnet henviser til at dette blir ikke bare en lokalradio , men også en nettavis, www.ksu247.no. – Nettavisen og radiokanalen skal utfylle og generere trafikk til hverandre. Vi kommer til å kjøre mange intervjuer i studio. Intervjuene vil bli filmet og lagt ut på nettavisen, forteller Karlsen.

Det er en erfaren stab kombinert med ungt friskt blod som kjører i gang. – Noen av oss har jobbet i radio siden i 1985, mens andre er så å si ferske. Vi har siden Radio Kristiansund ble lagt ned av Amedia jobbet med å etablere den nye kanalen. Utstyret til den nye kanalen har vi kjøpt av Tidens Krav som var eier av Radio Kristiansund, forteller Vidar Karlsen. Han ønsker å rose Tidens Krav for god samarbeidsånd i denne prosessen.

Redaktør for KSU24/7 er Tore Lyngvær. Lokalradioen vil sende på FM 104,5 og 107,2 og dekker alle kommunene på Nordmøre. – Det er et stort ønske fra mange at vi skulle komme tilbake på luften. Vi har opplevd svært positive interesse fra markedet, avslutter Karlsen, som også har planer om å gå på DAB etterhvert.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar