Foto: Radio Nord Norge
Radionyheter

Ny lokalradio på lufta i Kirkenes

Denne helgen starter Radio Nord-Norge sendinger i Sør-Varanger. Dermed er det på nytt liv på FM også i denne delen av Finnmark.

Det er flere som har prøvd seg med lokalradio i Kirkenes-området, blant annet Radio Domen, som egentlig holder til i Vardø. Sør-Varanger hadde i en periode også en russisk-språklig lokalradio.

Nå er det den fremadstormende bedriften Radio Nord Norge som vil satse på lokalradio på FM i Kirkenes.

– Vi starter test-sendinger i Sør-Varanger nå til helga. Det er teknisk sjef Stig Rune Neergard som selv tar turen for å trykke på “På-knappen”, forteller radiosjef Jitse Buitink.

Fra før av har Finnmarks-redaktør Tommy Nilsen vært i Kirkenes og både rekruttert og markedsført, slik at kanalen allerede er godt kjent i byen før sendingene starter. Det skal bli både lokale nyheter, kultur og politikk i sendingene

– De nye lytterne kommer rett inn i en helg som allerede er fullspekket med programmer, idet vi denne uken har utvidet sendeplanen ytterlig med sendinger fra bla. Øst-Finnmark, forteller Buitink til lokalradio.no.

Radio Nord Norge er en lokalradio som nå sender på en rekke steder i Nord Norge og de har blant annet et mobilt studio som de bruker til å reise rundt og sende fra hver enkelt kommune.

Buitink forteller at lørdager på Radio Nord Norge preges av humor og alvor.

– Vi arbeider også nå å i større grad samkjøre sendinger med nabo-kanalen Radio Harstad, som også satser mer på helge-programmer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar