Jitse Jonathan Biutink står bak planene om etablering av en lokalradio i Mosjøen
Radionyheter

Ny lokalradio på trappene i Mosjøen

Ikke siden 2006, da Radio Mosjøen gikk konkurs etter 22 års drift har det vært lokalradio i Mosjøen på Helgeland. Det har Jitse Jonathan Biutink tenkt å gjøre noe med. Han har nå fått tildelt FM-konsesjon av Medietilsynet og starter etter planen opp Radio Nord-Norge i løpet av våren.

Konsesjonen er gitt for kommunene Grane, Hatffjelldal og Vefsn. Mosjøen er største tettsted i sistnevnte kommune med sine 10 000 innbyggere og det er her den første senderen er tenkt etablert. Målet er å være på lufta 1. mai.

– Jeg vokste opp med Vefsnradioen, og drømte alltid om å kunne jobbe med det. Nå har jeg arbeidet innenfor de fleste medium, men radio er det jeg liker best, sier Biutink som ikke har særlig lang erfaring fra lokalradio.

– Jeg skiftet ham i en alder av 33, da kroppen ikke ville være bonde lengre. Studerte og etablerte Studentavisen i Vestfold, hvor jeg satt som redaktør ut studiene. Gikk så over i et produksjonsselskap som markedskontakt, og jobbet tett med kunder i forhold til markedsetablering og / eller økning av markedsandeler. Jeg har også arbeidet som skuespiller, caster og regissør en periode, før jeg gikk over til radio i 2016. Første programmet jeg produserte var “Linea og pappa” en barneserie som gikk på Radio Harstad. Siden det har jeg produsert en rekke programmer og podcast.

Selv om Biutink starter i det små, er det ikke noe å si på ambisjonene. Planen for Radio Nord-Norge er nemlig å etablere en kjede av lokalradioer i regionen.

– Nå i første omgang starter vi i Mosjøen by. Jeg har nå morgensending på to timer hver dag på Radio Harstad og dette programmet vil også å gå på lufta i Mosjøen. Så har jeg konsesjon i Grane og Hatfjelldal, samtidig som jeg er i søknadsprosessen for fire nye kommuner i Vesterålen og Helgeland. Jeg ønsker rett og slett å ha et nettverk med lokalkanaler som utgjør Radio Nord-Norge, men det er jo litt frem i tid, sier Biutink.

Hans nye radioprosjekt skal fylle sendetiden med lokalt innhold.

– Vi produserer hele tiden programmer og innslag, mye rettet mot et nord-norskt publikum, og det vil vi fortsette med. Samtidig så vil jeg forsøke å få med ungdommen i drifte, og et foreløpig mål er 3-4 timer med lokale produksjoner. I dag produserer min datter (Linea 12 år) en time i uka. Driften er tenkt finansiert gjennom tilskudd og reklameinntekter, avslutter Biutink.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar