Richard Dawkins FOTO: Bauer Media
Radionyheter

Ny radiosjef for Bauer Media

Richard Dawkins fra BBC er ansatt som europeisk radiosjef for giganten Bauer Media. Han vil dermed også være sjefen for kanaler som Radio Norge og Vinyl. 

Bauer Media ser ut til å satse stort på radio om dagen. Her hjemme har nylig lansert en ny musikkkanal B.I.G Hiphop & RnB. Internasjonalt skjer det enda større ting.

I Storbritannia har Bauer kjøpt opp et trettitalls lokalradioer, der de fleste var lokale og uavhengige. Det er fortsatt ukjent om det lokale konseptet fortsetter eller om Bauer setter inn et av sine nasjonale konsepter som f.eks Kiss.

Denne uka ble det kjent at Bauer har ansatt Richard Dawkins som ny radiosjef, Chief Operating Officer, for sin europeiske radioavdeling. Han vil dermed være den som de norske kanalene rapporterer til . Dawkins selv rapporterer til konsernsjef Paul Keenan

Dawkins kommer fra BBC der han er sjef for BBC Content, som sørger for innhold både på den digitale Iplayer og til statskanalens radio og TV-kanaler.

Hans rolle i Bauer vil være å utvikle konsernets radio og digitale tjenester over hele Europa, går det fram av pressemelding, som kan tyde på at Bauer vil satse stort på radio, også i Norge.

– Richard har lang erfaring og mye kunnskap om strategi, drift og endringsledelse som kommer til få stor verdi for en økende satsing på Bauer Media, som Europas ledende radio og audio-konsern, sier CEO Paul Keenan.

– Dette er et utmerket tidspunkt å begynne i Bauer ettersom kommersiell radio går så det suser og digital og IP-distribusjon gir nye muligheter for innovasjon innenfor audio, sier Richard Dawkins i en pressemelding.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar