Sølvi Olimb Foto: Eivind Engberg
Radionyheter

Ny radiosjef i Radio Øst

Sølvi Olimb har nå overtatt som daglig leder i Radio Øst i Østfold. Hun er også lokalradioens ansvarlige redaktør, noe hun har vært lenge.

Det er mange som forbinder Radio Øst med Nils Gunnar Haraldseid og det er forståelig. Han har vært involvert i lokalradioen i tre tiår og i en lengre periode som radiosjef. Men, tidene forandrer seg:

– Nils Gunnar Haraldseid gikk av med pensjon i mars 2014, forteller Olimb til lokalradio.no.

– Etter det overtok Robert Wilskog som daglig leder, men han sluttet i mai 2015.

Nå er det altså klart at redaktøren også blir daglig leder for en lokalradio, som har dekning i store deler av Østfold. Studioet ligger i Råde, ikke langt fra hverken Sarpsborg, Fredrikstad eller Moss.

Radio Øst hadde sin første sending 1. september 1984, da med Haraldseid som ansvarlig redaktør, han ble også radiosjef fra 1987. Som en anekdote kan det nevnes at radioen fikk sitt senderutstyr inndratt i 1986, fordi man sendte med større sendereffekt enn tillatt.

– Nils-Gunnar er ute av radioen, men er innom som vikar for noen programmer av og til, forteller Olimb, som setter veldig pris på Haraldseid kompetanse:

– Det er godt å ha han i bakhånd hvis jeg lurer på noe, sier hun til lokalradio.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar