Robin Frøyen FOTO: RADIO NOVA
Radionyheter

Ny redaktør i Radio Nova

Robin Frøyen har overtatt redaktør-stolen i studentradioen Radio Nova. Hen overtok etter Ådne Feiring 1. september og overtar ansvaret midt i en spesiell periode for lokalradioen. 

Robin Ingeborg Walseth Frøyen (27) er valgt som ny ansvarlig redaktør i Radio Nova. Frøyen er fra Oslo og er utdannet engelsk- og nordisklektor med mastergrad fra Universitetet i Oslo. I tillegg til utdannelsen har Frøyen åtte års erfaring med kommunikasjonsarbeid fra både privat- og offentlig sektor.

Frøyen har vært med i Radio Nova siden 2018, først i opplysningsprogrammet Et Eget Rom og siden vært med på å starte opp og delta i rollespillprogrammet Eventyrtimen. Frøyen var nominert til ‘Årets programleder’ i Radio Nova 2019, og sendingen hens ‘Pronomenrevolusjonen’ (Et Eget Rom, september 2019) er for øyeblikket nominert til ‘Årets lokale radioprogram’ i Prix Radio.

Frøyen er spent på jobben, spesielt siden det er mulig at Radio Nova går et annerledes år i møte:

 – Jeg er utrolig takknemlig og motivert for å ha blitt gitt rollen som Radio Novas ansvarlige redaktør i året som kommer. På grunn av Covid-19 møter vi restriksjoner i våre fysiske lokaler, og det er viktigere enn noen gang at vi tar godt vare på medlemmene våre, sier Frøyen i en pressemelding.

 – Som pedagog håper jeg å kunne flette mine ressurser inn i arbeidet med å motivere og engasjere medlemmer og ledelse til å trives, kose seg og lage god og enestående radio. Vi fortsetter å jobbe for at Radio Nova kan være en av de hyggeligste, lærerike og mest imøtekommende studentforeningene Oslo har å by på, sier den nye redaktøren.  

Ledelsen i Radio Nova 2020 Foto: Radio Nova

Sammen med Frøyen består Radio Novas nye ledelse av fagsjef Sondre Hølaas (27), teknisk sjef Helje Svensson (27), daglig leder Simen F. Mathisen (27), nyhetsredaktør Helene Wilhelmsen (23), musikkredaktør Chika Egbeocha (27) og sosiale medier-ansvarlig Annika Celin Bogen (23).

Radio Nova er en studentradio i Oslo som har over 100 frivillige medlemmer. Helt siden 1982 har de laget radio og er dermed en av de eldste lokalradioene i Norge. Hos Radio Nova sendes det 7 dager i uka, 24 timer i døgnet og er starten for mange store artister og flinke journalister. Nå er Radio Nova en av de største nærradioene og sender på DAB+ i hele Oslo-området og på nett.

Avtroppende redaktør Ådne Feiring er fornøyd med sin tid i studentradioen:

– Det har vært veldig gøy å være ansvarlig redaktør i Radio Nova, men nå venter nye utfordringer – forhåpentligvis enten i radio eller journalistikk, sier Feiring.

– Jeg ønsker Robin lykke til og er sikker på at hen kommer til å være en god ansvarlig redaktør for Radio Nova i en utfordrende tid.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar