Radionyheter

Ny lokalradio på FM nær Oslo

En ny lokalradio har dukket opp på FM 104,3 fra Hurum i Viken fylke. Radio Classic satser, som navnet sier, på de store klassikerne. 

– Det er Metrogruppen som står bak Radio Classic, i samarbeid med Radio Hurum. Kanalen høres godt i Drøbak, Ski og Ås, i tillegg til på Hurum selvfølgelig, opplyser radiosjef Hilde Apneseth.

Musikkformatet på Radio Classic er basert på klassikere, med en musikkbase som spenner seg fra The British invation omtrent på midten av 60-tallet og frem til tidlig 80-tall.

– På mange måter selve indrefileten i pophistorien, selv noen av døgnfluene fra denne perioden vil stå i historiebøkene til evig tid, forteller musikksjef Ronny Bergersen.

– Jeg har alltid vært generelt opptatt av pophistorie og koste meg skikkelig med å sette sammen musikkbasen her. Pop i bunnen over hele fjøla, men innslag av disco partyslegger og noen mer rocka låter innimellom, forteller Bergersen til lokalradio.no

For de som jobber i radio kan Bergersen avsløre at han har brukt “The Spoke Theory” i oppsettet av rotasjonen. Som i korte trekk går ut på at annenhver låt skal være en Power.

– Vi har fått fine tilbakemeldinger på kanalen så langt, faktisk også fra en del yngre folk som jo bare understreker hvor tidløse disse låtene faktisk er, forteller musikksjefen.

Siden Radio Classic sender på FM i Oslo-området er det en del begrensninger for driften, blant annet en årlig inntektsbegrensning på 135 000 kroner.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar