Foto: Høyskolen i Volda.
Radionyheter

Ny unik medieutdannelse i Volda

Høgskulen i Volda starter fra høsten opp en ny masterutdanning i mediefag som er unik i Norge. Mastergraden skal gi avansert kunnskap om mediebransjen

Mange er de i norske lokalradioer og andre medier som har tatt journalistutdanningen sin i Volda. Nå kommer et nytt tilbud, som beskrives som unikt. Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har godkjent søknaden for Master in Media Practices, rapporterer Høyskolen i Volda.

Mastergraden skal gi avansert kunnskap om mediebransjen og spesialisert innsikt i et avgrenset område av feltet, som for eksempel journalistikk, kommunikasjon, animasjon, produksjon eller design. Den skaper et felles læringsmiljø for mediestudenter der ulike fagområder møtes gjennom felles emner som er aktuelle for alle typer yrkesutøvere.

– Vi mener dette er den rette tida å komme med en slik mastergrad på. Mediebransjen er i store omveltninger og derfor er det behov for den, sier en godt fornøyd dekan ved avdeling for mediefag, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Nykommeren, som tar imot sine første studenter ved semesterstart høsten 2017, er tenkt å være praktisk rettet, men det er også mulig å lage en teoretisk masteroppgave. Man kan velge å lage en praktisk medieproduksjon med en mindre skriftlig besvarelse eller en vitenskapelig masteroppgave.

Studentene får selv skreddersy sin mastergrad med fag alt etter hvilken bakgrunn de har. Opptakskravet er en bachelorgrad i medie- og kommunikasjonsfag.

– Journaliststudenter kan for eksempel lage en radiodokumentar eller webdokumentar, mens studenter med en annen bakgrunn kan spesialisere seg og lage en dukkefilm eller mediedesign, sier Gregoriusdotter Rotevatn.

Hun vet ikke om noen andre i Norge som har en liknende mastergrad, og som er så «bred».

– Det er det som gjør den så spesiell. Vi har tidligere hatt en mastergrad i dokumentar og journalistikk, men den var veldig «smal». Derfor er det gledelig at vi nå også kan tilby en masterutdanning til våre bachelorstudenter i Animasjon, PR, kommunikasjon og media og Media, IKT og design, synes Gregoriusdotter Rotevatn.

Ifølge henne er det helt klart den praktiskutøvende delen som gjør mastergraden spesiell.

– Det er de praktiske sidene som vil skille den fra andre mediemastere i landet. Det er også den praktiske medieutdanninga Høgskulen i Volda er kjent for, og det ønsker vi å bygge videre på.

Master in Media Practices er den første engelskspråklige mastergraden ved Høgskulen i Volda noensinne. Det gjør at en håper at internasjonale studenter vil finne utdanningen interessant. Selv om den er engelskspråklig, vil det også være mulig å ta graden på norsk.

Hjemmesidene til Høyskolen i Volda

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar