Foto: Radio Metro
Radionyheter

Nye eiere av Metro satser på FM-radio

Nå som rikskanalene slukker sine FM-sendere og satser på DAB kan det være gull verdt å være igjen alene på FM. Radio Metro har nye eiere som tror på nettopp denne forretningsmodellen. 

Investeringsselskapet Venture Factory, anført av administrerende direktør Even Aas-Enggår inn på eiersiden og kjøper ti prosent av Radio Metro, som har dekning i Oslo, Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland og Østfold gjennom både FM og DAB-konsesjoner.

Ut av Radio Metro forsvinner storeier Tharald Brøvig, og Selvaag-arving, investor og gründer, Tharald Nustad, kjøper seg opp til 60 prosent, melder Kampanje.

– Før sommeren spurte Nustad om Venture Factory kunne tenke seg å gå inn på eiersiden i Radio Metro. Det er tre grunner til at vi takket ja og svarte at vi har lyst til å satse på radio, sier Aas-Eng.

– På grunn av DAB kommer lyttertallene til Radio Metro til å bli langt bedre. Vi kommer til å se et oppsving for kommersiell lokalradio på FM. Den andre grunnen, som er mer spennende for meg, er mulighetene som åpner seg på lengre sikt. Vi har lyst til å være med å bygge fremtidens redaksjonelle og kommersielle radio sammen med folkene i Radio Metro. Der har vi en spennende kombinasjon, de kan radio, vi kan internett, sier han til Kampanje.

Radiosjef i Metro, Svein Larsen,  mener et at helt nytt landskap åpner seg for hans kjede, på grunn av noe han egentlig har kjempet mot:

– Som Radio Metro-sjef var jeg imot beslutningen i 2010-2011, som leder av Norsk Lokalradioforbund var jo mot den i 2015, som var den absolutt siste muligheten til å stanse avgjørelsen.

Han påpeker at det kommer til å bli en stor fordel å være både på FM og DAB fremover:

– Radio Metro sitter nå med et betydelig FM-nett, i tillegg til at vi har DAB-konsesjoner i Oslo, Akershus, Drammen og Hadeland. Denne kombinasjonen av å være på FM og samtidig være på DAB gir oss kommersielle muligheter. Pussig nok er det en kommersiell mulighet jeg ikke har bedt om å få, sier Larsen.

LES MER OM DENNE SAKEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

3 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Dette er gode nyheter, trodde Metro ville gå dukken med DAB-tabben. Til info for alle piratspirer; du kan få kjøpt en FM-sender som kan dekke hele indre Oslo for ca. NOK 5000 i Kina. Av en eller annen merkelig grunn selger de ikke DAB-sendere 🙂

  • Du var vel medlem i feil parti i sin tid (AP) , bl.a. som statssekretær ! AP var jo heller ikke akkurat positive til innføringen av flere TV kanaler enn NRK og paraboltillatelser !
    Ref . En forhenværende lektor i Frefrikstad ved navn Tom Thoresen ! Ikke akkurat en mann med norn ftemtidsvyer !
    Men , Svein Larsen , hyggrlig at du har oppdaget verden !
    Jeg ønsker deg og Radio Metro lykke til !