Fra Pressekonferanse
Radionyheter

Nye eiere for Radio 102

Det er mye fokus på lokalaviser når Amedia får nye eiere. Den suksessfulle lokalradioen Radio 102 inngår også i porteføljen.

I går ble det kjent at en ny stiftelse, eid av DNB Sparebankstiftelsen overtar alle aksjene i mediekonsernet Amedia. LO og Telenor selger seg ut og overtakelsen er verdsatt til 1,4 milliarder kroner.

Amedia eier 78 norske lokalaviser i forskjellige deler av landet, men de har også interesser i lokalradio. Radio 102 i Haugesund er også en del av Amedia, gjennom Haugesunds Avis.

Amedia har tidligere vært mer engasjert gjennom en aksjepost i Jærradiogruppen, som de senere kvittet seg med. Radio Kristiansund var også en del av Amedia, gjennom Tidens Krav, men ble lagt ned like før jul i fjor.

«Lokalavisene har stor betydning for sine lokalsamfunn, for demokratiet, kultur og organisasjonsliv. Målet med kjøpet er å bidra til at avisene kan utvikle seg videre til beste for sine lokalmiljøer», sier direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen.

«Vi er glade for å kunne overlate eierskapet til den nye stiftelsen som opprettes av Sparebankstiftelsen DNB. Vi er trygge på at stiftelsen vil være en langsiktig og god eier for Amedia. Det har vært viktig for oss å søke etter en eier som har et bevisst forhold til medienes funksjon og samfunnsoppdrag. Dette er derfor en god dag for Amedia og for landets lokalmedier», sier Amedias styreleder, Knut Ivar Solnes fra Telenor, om salget.

Konsernsjef Are Stokstad er glad for at Amedia får en langsiktig eier med dyp forståelse for avisenes samfunnsrolle og tro på vår evne til å utvikle sterke lokale posisjoner gjennom godt redaksjonelt og kommersielt innhold. «Amedia opplever sterk abonnementsvekst og er inne i en god utvikling. Nå som eierspørsmålet er avklart, kan vi med full kraft videreføre arbeidet for å levere på selskapets ambisiøse strategi- og forretningsplan. Jeg gleder meg til å utvikle konsernet videre til beste for alle våre aviser i samarbeid med eierstiftelsen og konsernstyret», sier Stokstad.

Radio blir ikke nevnt i forbindelse med eierskiftet med på Amedias hjemmesider blir Radio 102 beskrevet som den største lokalradioen i regionen, med en daglig lytteroppslutning i Karmøy og Haugesund på 31 %. De tallene er vel litt gamle, men Radio 102 gjør det fortsatt svært bra på lyttertallene, og var i mange år Norges mest populære lokalradio, målt i oppslutning i eget område.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar