Ettermiddagssending. Foto: Radio Modum
Radionyheter

Nye frekvenser for Radio Modum

Lokalradioen Radio Modum i Buskerud gjør noen forandringer på sine frekvenser fra og med i dag. Årsaken er interferens med svenske radiostasjoner. 

Radio Modum opplyser at de gjør disse frekvensendringene på grunn av de dårlige lytterforholdene man av og til har i Sigdal og Krødsherad.

– Det er Sveriges Radio P4 som sender på FM 101,8 som bryter inn på Modum sin frekvens 101,8. Det forplanter seg videre til frekvensene i Sigdal og Krødsherad, forklarer Radio Modum i en pressemelding.

Som en konsekvens av disse forstyrrelsene, så skjer det en frekvensomlegging.

I Modum blir Radio Modum å høre på to frekvenser. De som bor i Geithus vil fortsatt kunne bruke FM 101,8.

– I resten av Modum blir vi nå å høre på en gammel kjent frekvens som ble brukt av de tidligere radiostasjonene i Midtfylket som er FM 106,3, skriver lokalradioen i sin melding.

I Sigdal blir det en liten endring fra dagens frekvens FM 104,3 til FM 104,2. I Krødsherad fortsetter Radio Modum å sende på FM 107,5.

– Når Radio Modum får FM 106,3, så vil det bli få bedre dekning Hokksund, Vestfossen, Kongsberg, Tyristrand og Hønefoss, mener ansvarlig redaktør Henrik Nikolai Pedersen.

NRK og andre rikskanaler slår av sine FM-sendere i Buskerud i april, men Radio Modum og alle andre lokalradioer fortsetter å sende på FM, minst til 2022

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar