Mia Langås Flåta FOTO: Radio Hallingdal
Radionyheter

Nye medarbeidere i Radio Hallingdal

Mia Langås Flåta har begynt i jobben som ny redaktør i Radio Hallingdal. Samtidig er også en ny ansatt på vei inn i lokalradioen. 

Styret i Radio Hallingdal har ansatt Mia Langås Flåta i stillingen som ansvarlig redaktør i Radio Hallingdal. Det bekreftet styreleder Per-Egil Kolsrud tidligere i år.

Hun overtar etter Knut Medhus som har vært redaktør i en årrekke i Radio Hallingdal. Langås Flåta har nå startet i sin jobb, men er foreløpig under opplæring av Medhus, forteller hun til lokalradio.no. Hun overtar som redaktør ved nyttår.

Samtidig kommer det også en ny administrativ medarbeider, Geir Ove Østro, som i praksis overtar etter Rita Stavn. Dermed blir det to helt nye i førersætet i lokalradioen som har holdt det gående i 35 år.

Radio Hallingdal kom på lufta i juni 1985 og er en lokalradio med to ansatte. Til å begynne med het radioen Hol bygderadio som ble slått sammen med Hallingradioen i 1993.

Lokalradioen har sendinger hver dag og en populær ukentlig radiobingo. Radio Hallingdal er også kjent for sin satsing på påskeradio, ettersom påsken er en travel tid i området. Så mange som 50 frivillige er engasjert i f.eks påskeradioen.

Studioet til lokalradioen ligger i Hol sentrum.

Det blir ingen større forandringer med den nye ledelsen, men det vil nok dukke opp noen nyheter, er den litt kryptiske kommentaren fra den nye redaktøren.

Hun nevner at radiobingo, overføring av kommunestyremøter og påskeradioen vil fortsette som før. Alle tre programposter har blitt populære blant lytterne i Hallingdal. Et annet program som går i disse dager er konkurransen “Kven veit mest” der sjetteklassinger konkurrerer mot hverandre.

– Jeg elsker å jobbe med radio og dette er en spennende mulighet, sier Langås Flåta til lokalradio.no.

Mia er 28 år og opprinnelig frå Rødberg. Hun kommer fra jobben som redaksjonsleder i Radio Nova og som kommunikasjonssjef ved Chateau Neuf. Mia har utdanning innen fjernsyn og multimediaproduksjon ved Universitetet i Stavanger der hun også var redaktør i Studentmediene.

– Styret rettar ein stor takk til Knut Medhus for arbeidet han har lagt ned for lokalradioen i Hallingdal, eit livsverk på 35 år! Styret er umåteleg glad for at Mia Langås Flåta har takka ja til jobben, sier styreleder Kolsrud.

Radio Hallingdal fikk noen utfordringer under årets påskeradio, som på grunn av korona-restriksjonene ble noe amputert, men det gikk likevel sånn nogenlunde greit økonomisk og påskeradioen er forhåpentligvis tilbake i full vigør neste påske.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar