Anders Taaje er ansvarlig redaktør i Radio Randsfjord
Radionyheter

Nye sendere for Radio Randsfjord

Radio Randsfjord har satt i drift nok en ny FM-sender. Dette er den andre nye senderen lokalradioen i Oppland setter opp i år og har dermed fått en solid forbedring av sin dekning. Det kan også bli enda flere. 

Radio Randsfjord har satt i drift en sender ved Søfferud, den har frekvens FM 106,9 Mhz, opplyser lokalradioen.

– Senderen ble montert i sommer, men vi har slitt med for dårlig inn-signal, så senderen har vært litt til og fra, forteller radiosjef Anders Taaje.

– Men nå har vi endelig funnet en antenneløsning som gir sterkt nok innsignal til at omformeren gir god og stabil lyd, Senderen gir nå gode signaler på strekningen fra Hornsberget opp til Halmrast, hvor det har vært dårlige forhold i alle år, sier Taaje til lokalradio.no.

Tidligere i år satte Radio Randsfjord også opp en FM-sender på Halvorsbøle, og denne har vært stabil og gir gode lytterforhold langs østsiden av fjorden fra litt nord for Jevnaker og opp til Tingelstad på frekvensen 104,2 Mhz.

– Vi har søkt om å få sette opp nok en sender ca. en mil sør for fergeleiet på vestsiden, men her har vi foreløpig ikke fått endelig avklaring, sier Taaje. Denne er i første omgang ment å skulle gi bedre dekning fra Mæna og oppover mot fergeleiet.

Radio Randsfjord er lokalradio for Jevnaker, Lunner, Gran, Søndre Land og Nordre Land og har dermed god dekning på FM i hele området. Lokalradioen vil, som de fleste andre lokalradioer, fortsette å sende på FM i mange år fremover. DAB er derimot foreløpig uaktuellt:

– Nei, skulle vi begitt oss inn på dette vanvittige DAB-sirkuset, så hadde det betydd kroken på døra nokså kjapt, sier Taaje. Her snakker vi om investeringer på mange millioner for å kunne fått tilstrekkelig dekning i vårt geografisk krevende område, så vi satser heller på å forbedre vårt FM-nett, slik som blant annet svenskene også gjør, avslutter Taaje.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar