Radionyheter

Nytt barneprogram på Radio Nord Norge

Radio Nord-Norge satser bredt og programlederne for det nye barneprogrammet er bare 8 og 9 år gamle. Juniorhjørnet hadde premiere på fredag. 

Linéa og Pappa har lenge gått sin seiersgang både på Radio Nord Norge og på Radio Harstad, men fredag 9. november gikk siste episode på lufta.

Det var en noe vemodig overgang for både Linéa og pappa Jitse Buitink, men begge gleder seg over at et nytt barneprogram var klart til å ta over sendetiden.

Mathias (8) og Kine (9) har i flere uker øvd og planlagt hva programmet skal inneholde. Medvirkende i første episode var også Jitse, som har mange sprell på lur. Produsent og tekniker er Dani Hansen

I den første episoden var Juniorhjørnet blant annet innom Valnesfjord i Fauske kommune og Ellinor (10). Ellinor er en aktiv jente som spiller fotball, og har noen gode triks for hvordan man skal komme seg opp av senga om morgenen.

Neste fredag er det Berg kommune på Senja som står for tur. Uka etter det besøker programmet Tjeldsund kommune.  – Slik håper vi at barna blir litt kjent med andre steder i landsdelen, skriver Radio Nord Norge selv om programmet.

Juniorhjørnet hører du klokken 18 på fredager. I tillegg går programmet i reprise mandag og torsdag klokken 11, og Radio Nord Norge oppfordrer skoler og barnehager i landsdelen til å skru på radioen og la barna høre fra andre barn i vår vakre landsdel.

Juniorhjørnet produseres på Sortland, men de vil gjerne høre fra barn i hele landsdelen! Hvor de bor, hvordan de trives, hva de gjør på fritiden osv. Her er det bare å finne frem mobilen og ta et opptak, som du deretter kan sende tildani@radionordnorge.no!

Linea Buitink har allerede kontaktet alle 87 kommunene i de tre nordnorske fylkene.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar