Harald Normann i Pensjonistforbundet t.h og programleder Jan-Christian Nordahl 
Radionyheter

Nytt program for eldre tilbys lokalradio

Et nytt program med målgruppe godt voksne produseres nå, i samarbeid med Pensjonistforbundet og tilbys lokalradioer over hele landet.

– Programmet er en etterfølger av det som tidligere het Aktuelt for eldre,  men som ble lagt ned for ca. tre år siden, forteller Jan-Christian Nordahl. Han har hatt et flerårig samarbeide med gen.sekretær Harald Norman i Pensjonistforbundet.

– I starten produserte jeg flere CD-er for Pensjonistforbundets medlemmer hvor musikken var av eldre dato som Einar Rose, Lalla Carlsen, Jens Book Jensen etc, forteler Nordahl. – Så fant vi ut at vi skulle lage radio for eldre med fokus på saker som pensjonister og eldre var opptatt av. Programmet gikk på Kanal 1FM 100.6 som sendte fra Nesodden og som i dag er overtatt av andre aktører.

Nå har Nordahl innledet et samarbeid med RadioriksOslo som har studio i LO-bygget. Derfor startes eldre- programmet opp igjen med tittelen “Venner av Birkelunden”. Navnet har sin bakgrunn i at en av de første pensjonistforeningene ble startet i 1935 på Gruenerløkka og  het nettopp Venner av Bjerkelunden”

Innholdet i programmet skal være for alle eldre og ikke minst de “unge” pensjonistene i 60-årene og vil dreie seg om pensjon, helse, eldre som ressurs, underholdning, fritid m.m og musikk med hovedvekt på  40-50-60-70-80 årene og frem til i dag.

“Venner av Birkelunden” går ukentlig på radioriksoslo.no (nett) og FM 101.1 Oslo og omland. Det blir sendto onsdag, lørdag og søndag kl. 11 og torsdag kl. 21.

– Programmet er noe Oslo-basert, men kan ha interesse utover hele landet, forteller Nordahl, som gjerne vil tilby programmet til andre lokalradioer.

Kontaktinformasjon for dette programmet er Jan-Christian Nordahl: telefon 90 88 44 38 eller epost: eiffel@online.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar