Tore Østby - FOTO: Radio Trøndelag
Radionyheter

Nytt samarbeid mellom Rørosnytt og Radio Trøndelag

Rørosnytts redaktør Tore Østby går inn som fast programleder i Radio Trøndelag.

Østby skal lede radiokanalens lunsjradio tirsdager og torsdager fra klokken 10.00 – 13.00. Han har med seg Tove Østby og Iver Waldahl Lillegjære i redaksjonen på Røros.

Sendingene skal fylles med aktuelle saker fra hele Trøndelag, og sendingene avvikles fra nyetablert studio i Veksthuset på Røros.

Radio Trøndelag og Rørosnytt har inngått en samarbeidsavtale, der målsetningen er å utvikle begge virksomhetene.

– Det er artig å være tilbake på lufta, med et trøndersk publikum. Det begynner å bli en del år siden NRK Trøndelag var min arbeidsplass. Jeg har blitt godt mottatt i Radio Trøndelag, og har fått stor redaksjonell frihet. Jeg er glad for denne muligheten, og håper å ta godt vare på den, sier Tore Østby.

Østby fortsetter som redaktør i Rørosnytt

– Rørosnytt skal fortsette å være del av et stort mediemangfold på Røros, og jeg forventer at samarbeidet med Radio Trøndelag skal bli en styrke for hele virksomheten. Det ligger i kortene at gode Rørossaker gjennom dette vil få en ny kanal til et større publikum. Det samme gjelder kulturliv og spesielt musikkmiljøet, sier Østby.

– Vi i Radio Trøndelag er veldig fornøyd med å få med oss gjengen i Rørosnytt på laget. I nettavisa Rørosnytt har vi funnet samarbeidspartnere med lang radioerfaring og sterk kompetanse. Jeg forventer at dette samarbeidet etter hvert skal gi et løft også ellers i vår virksomhet, sier redaktør i Radio Trøndelag Johannes Aarmo.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar