Grimstad Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Også dobling i Aust-Agder

Aust-Agder var ikke et fylke der lokalradio gjorte det sterkt før, men takket være rikskanalens FM-slukking flokker også lyttere i dette fylket nå til lokalradioene. 

Lokalradio totalt i Aust-Agder har økt fra 7 % oppslutning daglig i fjerde kvartal 2016 til 14 % daglig i fjerde kvartal 2017.

Det er en dobling på ett år i et fylke der man blant annet fortsatt kan høre kanaler som Radio Sør, nå Metro Sør, og Radio Grimstad på FM-båndet.

Det begynner allerede å bli en stund siden NRK, P4 og Radio Norge forsvant fra FM-båndet i dette fylket og nå ser vi altså resultatet av det.

Radiolyttingen totalt sett har gått ned fra 61 til 57 %. Siden lokalradio har økt mye betyr det at rikskanalene samtidig har mistet mange lyttere.

NRK totalt har gått ned fra 47 til 34 %. NRK P1 har klart seg relativt godt i Aust-Agder og går ned fra 26 % til 23 %. Da er det verre for NRK P3 og NRK P2, som begge har gått ned fra 15 til 6 %.

P4 er nesten halvert i Aust-Agder og går ned fra 24 % i fjerde kvartal 2016 til 14 % oppslutning i fjerde kvartal 2017. Radio Norge går ned fra 10 til 7 %.

Lokalradio er nå altså større enn Radio Norge, P3 og P2 og like store som P4 i det østre Agder-fylket.

Radio Grimstads nye eier, Jonas Bording, i Bording Media er klar på hva som er årsaken til at lokalradio vinner lyttere i hans fylke:

– Den viktigste årsaken til økningen er nok at NRK og de kommersielle rikskanalene sluttet å sende på FM. Radio Grimstad viser nå at kanalen er et godt alternativ for dem som ikke har DAB-radio i bilen eller der de ellers lytter, sier Bording til lokalradio.no,

Han forteller at Radio Grimstad har blitt pusset opp med ny programprofil og nye programledere.

Bording er også mannen bak Radionyhetene, som leverer riksnyheter og andre tjenester til lokalradioer over hele landet. Han forteller at han har merket økt interesse etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere og har fått flere kunder som følge av det.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar