Sendepunkt i Hadsel i Vesterålen. (Foto: Eivind Engberg)
Radionyheter

Også Telenor taper på FM-slukking

Rikskanalenes FM-slukking går ikke bare utover lyttertall. Også Telenor mister overskudd, går det fram av tall for tredje kvartal. 

Det er nå velkjent at radiolyttingen har falt for rikskanalene og i særdeleshet NRK fordi de har slått av sine FM-sendere i snart hele landet. Bare lokalradio, som fortsatt sender på FM, kan melde om økte lyttertall.

FM-slukkingen går ikke bare utover rikskanalene, den går også utover de som driver med teknisk drift av FM-sendere.

Telenor Broadcast melder om et fall i omsetning på 2 % fra år til år. Det betyr at omsetningen i tredje kvartal lå på 1,52 milliarder norske kroner.

I rapporten står det blant annet at FM-slukkingen fører til lavere omsetning, i tillegg til andre faktorer som færre satelittkunder på TV-siden og en kontrakt for leie av satelittkapasitet som ble gjort om til en leasing-avtale, melder digitaltveurope.net.

Det er derfor ikke mulig å finne konkret hvor mye Telenor taper i omsetning på FM-slukkingen. Men, hele konsernets driftsutgifter har også falt, med sju prosent.

Telenor Broadcast eier Norkring, som utvikler og drifter DTT og DAB, bakkebasert kringkasting i Norge, Belgia og Slovenia.

Selskapet er i dag Norges største leverandør av kringkastingstjenester med et riksdekkende sendingsnettverk for TV og radio.

Norkring har en landsdekkende infrastruktur som består av 7000 senderenheter installert på 47 hovedstasjoner og 2700 mindre stasjoner.

Mange lokalradioer driver sine egne sendernett uavhengig av Norkring.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar