Bjørn-Martin Brandett, Solørradioen, Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Øker antall lyttere i Innlandet

Trysilradioen har klatret helt opp på toppen av Lokalradio Topp 15, men mange av de andre kanalene hos Lokalradioene i Innlandet gjør det bra om dagen, noe Bjørn-Martin Brandett er svært godt fornøyd med og faktisk litt overrasket. 

Mens lytting på lineær radio dømmes nedom og hjem til fordel for streaming og podcast, fortsetter lokalradioene å øke sin oppslutning i Innlandet. Det viser Kantar TNS sine lyttertall for 3. kvartal 2021 som ble offentliggjort onsdag formiddag.

Lokalradioene i Innlandet øker sin oppslutning for tredje kvartal på rad. Grupperingen har nå samlet over 70.600 ukentlige lyttere i Innlandet.

– Fem av våre syv kanaler som måles har lyttervekst fra forrige måling, mens to kanaler går ned. Samlet øker oppslutningen for våre syv målte kanaler med 2.090 ukentlige lyttere. Det gjør oss veldig optimistiske med tanke på fremtiden, sier Bjørn-Martin Brandett, gründer, eier og daglig leder av Lokalradioene i Innlandet AS.

Siden 2010 har grupperingen utviklet et konsept med lokal- og regional radio i Innlandet, hvor lytterne får nyheter og informasjon fra sitt nærområde, i tillegg til det samme fra et mer regionalt perspektiv.

– I dag har for eksempel lyttere i ØsterdalsRadioen hørt om et nytt konsept i Folldal kirke, samtidig som lyttere i HamarRadioen har hørt om en Hamarkrønike som spilles i helga. Våre utskift på lokale nyheter gjør radiostasjonene superlokale, mens de samtidig også får et mer regionalt nyhetsbilde. For eksempel har det handlet om Coop Innlandet Prisen og fylkesveger i alle stasjoner i dag, sier Brandett.

Brandett innrømmer at lytterveksten som ble kjent denne uka overrasker han litt.

– Vi fikk et realt oppsving da de nasjonale kanalene valgte å rømme FM-nettet i 2017, men at vi nå fire år etter skal sitte med enda bedre lyttertall hadde jeg aldri drømt om. Samtidig øker konkurransen mot podcast og streaming for hver dag som går. Men lokalradioen gir folk et helt unikt innhold. Det er vårt konkurransefortrinn som vi skal fortsette å utvikle hver dag, sier Brandett.

TrysilRadioen utmerker seg også som landets mest populære lokalradio i eget område, på delt pallplass med Radio 102 i Haugesund. Det betyr at en svært stor andel av innbyggerne i Trysil hører på lokalradioen sin hver dag.

– Parallelt med at vi jobber med innhold jobber vi også med å forbedre distribusjonen vår. Vi har et utrolig godt FM-nett i store deler av fylket, og bygger ut DAB stein for stein. Nyeste tilskudd er DAB-dekning i store deler av Gudbrandsdalen, og om få uker skal vi bygge ut Engerdal på DAB også. Da begynner DAB-distribusjonen å bli nesten like gode som FM-distribusjonen vi har bygget opp gjennom flere tiår, sier Brandett, som også er glad for at Senterpartiet og Arbeiderpartiet nå går inn for å forlenge FM-konsesjonene til 2031.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.